Не се предвиждало съкращаване на служители от двете приходни агенции,

...
Не се предвиждало съкращаване на служители от двете приходни агенции,
Коментари Харесай

Първа рокада: Назначиха нов шеф на Агенция „Митници“

Не се предвиждало редуциране на чиновници от двете приходни организации, нямало да бъде намалявана числеността, твърди финансовият министър Людмила Петкова

Досегашният заместител изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите Георги Димов е новият шеф на Агенция „ Митници “. Това съобщи служебният финансов министър Людмила Петкова, представена от dariknews.bg.

" Задачата му е с потвърдените експертни и управителни качества да придвижи опита си от Национална агенция за приходите в организация " Митници " за повишение събираемостта на приходите, да се обезпечи равномерен преход по вливането на двете приходни организации, а също и да се внесе успокоение в системата ", изясни Петкова и акцентира още един път, че не се планува редуциране на чиновници от двете приходни организации, няма да бъде намалявана числеността и ще бъде употребен опитът на всички чиновници.

" Ще се оправя като шеф на Агенция „ Митници “, съобщи от своя страна Георги Димов. " В рамките на няколко дни ще отговоря на въпросите ", сбит беше той.

Румен Спецов резервира поста си отпред на Националната организация за приходите, дружно с останалите членове на управлението на Национална агенция за приходите.

„ Основната им задача е да продължат да работят за повишение събираемостта на бюджетните доходи ”, акцентира служебният финансов министър.

" Фискалният запас в 6,689 милиарда лева Към края на март е 9,9 милиарда От сумата 6,689 милиарда - 4 милиарда са средствата на Държавния фонд за резистентност на пенсионната система. Освен средствата, които са в Българска народна банка към фискалния запас, без значение от размера, те се вземат от тук за фондовете на Европейски Съюз, те са 2 милиарда и включват предстоящите бъдещи приходи от втория транш на ПВУ. Сегашното положение е 6,6 милиарда фискален запас и 2-та милиарда, по този начин наречени доходи за бъдещи интервали, за втория транш би трябвало да се изпълнят избрани условия с цел да получим средствата от Европейски Съюз ", уточни Петкова.

" 1,6 милиарда са средствата за придобиване на вземанията от " Топлофикация София ", БЕХ и " Булгаргаз ", за останалите ни би трябвало по-подробен разбор, само че запасът е 6,6, милиарда Може и част от тях да са отишли за пенсии. Разполагаемите парични средства в действителност все още са 2,7 милиарда ", посочи още служебният финансов министър и добави, че ще направят  по-подробен разбор.

Очаквайте още детайлности.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР