Не се предвижда увеличаване на промила на таксата за битови

...
Не се предвижда увеличаване на промила на таксата за битови
Коментари Харесай

Община Варна: Такса смет във Варна остава непроменена

Не се планува увеличение на промила на таксата за битови боклуци за физически и юридически лица на територията на община Варна! Това оповестиха от дирекция „ Екология и запазване на околната среда “ по отношение на медийни изявления.

Предложението за смяна на таксата се отнася само и единствено за лицата, които желаят да им бъде възложен самостоятелен съд за боклуци за персонално прилагане. За задачата те са подали декларация в дирекция „ Местни налози “. Стойността на таксата се дефинира съгласно генерираното количество битов боклук и е в сходство с условията на националното законодателство, прецизират още от дирекцията.

Община Варна осведоми, че по отношение на решение на Общински съвет – Варна за актуализация на размера на такса битови боклуци, в случаите когато същата се дефинира според от типа и броя на заявените към 30-ти ноември на миналата година съдове за битови боклуци, размерът на таксата се трансформира на 83.50 лв. за 1 куб. метър некомпактирани битови боклуци.

Общинският съвет взе решение още, че лицата, които в период до 30-ти ноември 2022 година са подали заявления по чл.19 от Наредбата за установяване на таксата за битови боклуци съгласно количеството за 2023 година, в период до 31.01.2023 година могат еднократно да подадат коригираща декларация по отношение на типа и броя на нужните съдове, които ще употребяват и интервала, в който ще се реализира активността, както и/или да отдръпват подадените през 2022 година в периода по чл.19, ал.2 от Наредбата заявления.

Коригиращи заявления и заявки за отдръпване, подадени след 31.01.2023 година, няма да пораждат правни последствия.

Декларации и заявки могат да се подават:

– В дирекция „ Местни налози “, находяща се на бул. ”Сливница ” No 191 (сградата на Изчислителен център), с работно време с жители: 09.00 – 17.30 ч.;

– С лицензиран пощенски оператор;
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР