Не се поддавайте на паниката! Няма да свършат хранителните продукти!

...
Не се поддавайте на паниката! Няма да свършат хранителните продукти!
Коментари Харесай

Кирил Петков: Без паника! Храната няма да свърши

Не се поддавайте на суматохата! Няма да свършат питателните артикули! Това прикани министър председателят Кирил Петков и изясни, че държавното управление работи и дава решения на казуса със спекулативното повишаване на артикули от първа нужда. В последните две седмици в границите на ден-два имаше внезапно повишаване на бензин и дизел в някои бензиностанции, както и на олиото в магазините, което провокира големи опашки и презапасяване.

Премиерът разгласи, че хората би трябвало да заобикалят суматохата, тъй като по този начин дават " опция на спекулантите да ловят риба в мътна вода ". Той благодари на вицепремиера Корнелия Нинова за подхванатите от нея ограничения за усмиряване на пазара.

" Да, цените се качват, само че с темпа на инфлацията, т.е. под 10%, а не с пъти ", сподели още Петков.

Премиерът се срещна през днешния ден с работодателските организации за разискване на обстановката с растящите цени на тока за небитовите консуматори. На срещата е решено, че обезщетения ще се получават и през месец април, само че на този стадий не е ясно в какви размери.

Сегашната скица за подпомогане на компаниите, лечебни заведения, учебни заведения и други общински структури завършва в края на март. Бизнесът изиска приемането на обезщетения да бъде удължено до усмиряване на цените на енергийните носители, като се отстрани таванът от 250 лева за мегават час. Премиерът не отговори дали ще бъде отстранен този таван или той ще бъде нараснал, тъй че да покрива по-голяма част от разноските на небитовите консуматори.

От април би трябвало да е допустимо компаниите да подписват дълготрайни контракти за изкупуване на електрическа енергия на енергийната борса, а не да купуват ден напред, съобщи Петков.

Той упрекна предходното ръководство на ГЕРБ, че 10 години не са създали механизъм за пазаруване на електрическа енергия за най-малко година напред. " Гасим пожар след пожар ", сподели Петков и дефинира като " безумно нагли " думите на някогашния министър председател Бойко Борисов, че в случай че бил на власт, щял да се оправи с проблемите за един ден.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР