Не се плашим от партия на Радев.Най-вероятно ще има напрежение

...
Не се плашим от партия на Радев.Най-вероятно ще има напрежение
Коментари Харесай

Румен Христов: Не се плашим от партия на Радев

„ Не се плашим от партия на Радев.Най-вероятно ще има напрежение преди ротацията, само че чакам тя да мине безпрепятствено и госпожа Габриел да поеме кормилото на властта от 6 март: Това  съобщи водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

„ Министрите, които са ярки политически фигури, носят по-голяма отговорност в сравнение с специалистите, тъй като имат пред кого да се регистрират и да дават пояснения “, уточни той. А салдото в обединението, по думите му, зависи от това, което вършим.

„ Важното е огромните цели, които сме си сложили, да бъдат реализирани “, безапелационен е той и прикани да се употребява опцията на сериозното болшинство в Народното събрание.

„ Твърдо решени сме, до момента в който не реализираме тези две огромни цели – влизане в еврозоната и Шенген, непременно да продължим да се борим за това, т.е. да има болшинство в Народно събрание, с цел да реализираме тези цели “.

„ Ако успеем да приключим мандата си като Народно заседание, няма да допуснем президентът Радев да има още веднъж служебно държавно управление, който се пробва да търси реванш. Беше пагубно ръководството на Радев с неговите служебни държавни управления. По-добре е да има постоянно държавно управление. Честите избори не трансформираха кой знае какъв брой политическата картина. Последното проучване сочи, че няма смяна в политическите настройки “, разяснява Румен Христов.

Не се плашим от партия на Радев, безапелационен е той и съобщи: „ Да заповяда на терен “.

Относно напрежението сред Делян Пеевски и Румен Радев от последните дни, водачът на Съюз на демократичните сили чака развръзката да пристигна от профилираните институции – прокуратурата, разследване, Министерство на вътрешните работи.

„ Политически конфликти има. Разглеждам ги като конфликт сред институциите, а не толкоз като личностни “, сподели той.

„ Българското общество е разграничено и то не е от в този момент. Не знам за какво през тези епохи останахме разграничени. Поне на тази дата, на която почитаме паметта на избитите, не би трябвало да бъдем толкоз разграничени. Но декларацията, която ще прочета, несъмнено ще бъде още веднъж мотив за разделяне, за жалост “, разяснява Румен Христов за днешния ден, в който почитаме жертвите на комунизма.

„ Всичко би трябвало да бъде изговорено и дискутирано. Това са неща, които са се случили. Защо това наказване е било толкоз огромно и грубо – ние би трябвало да си дадем отговор на това. Този отговор изискуем на поколенията, които идват след нас “, изрече мнението си той.

Защо се случи Възродителният развой – на това също нямаме отговор, добави водачът на Съюз на демократичните сили.

Според него огромната неточност на Съюз на демократичните сили е била, че не беше извършена лустрация в България. Мнозинството на Съюз на демократичните сили в 38-ото Народно събрание одобри закон, който осъди комунистическия режим и го разгласи за незаконен, подсети той. По думите му не са направени малко неща, само че е можело още да бъдат направени.

„ Прави чест на тази дама – регионалният шеф на София, която откри форма, сили и метод да демонтира Паметника на руската войска “, сподели Румен Христов. В Пловдив обаче нещата вървят по-бавно.

„ Удивен съм от позицията на българските жители. Русия разгласи България за враждебна страна. Те в никакъв случай не са обичали България. Учуден съм от позицията и на Българска социалистическа партия, те са директни наследници на Българска комунистическа партия. Те не откриха сили да се извинят за всичко, което сториха през тези 45 години, в това число за Възродителния развой в България. Не чакам някакви директни дейности на този стадий. България направи своя цивилизационен избор – член е на Европейски Съюз и НАТО. Мнозинството в Народно събрание е едно солидно проевропейско болшинство, което мъчно ще бъде разтърсено и мъчно ще бъде изработен завой, без значение от опитите даже на президента Радев “.

Източник: БНР

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР