Не се очаква провеждането на среща между държавния секретар на

...
Не се очаква провеждането на среща между държавния секретар на
Коментари Харесай

Не се очаква среща Блинкън-Лавров на Г-20

Не се чака провеждането на среща сред държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и съветския външен министър Сергей Лавров в границите на на Г-20 тази седмица в Бали.

Това съобщи по време на брифинга си във вторник представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс, заяви " Ройтерс ".

Прайс чака членовете на Г-20 да се разгласят против нашествието на Русия в Украйна.
 Шолц: Лидерите на Г-7 ще участват на Г-20, даже в случай че Путин взе участие
Шолц: Лидерите на Г-7 ще участват на Г-20, даже в случай че Путин взе участие

Лидерите на Г-7 са задълбочили полемиките по отношение на гаранциите за сигурност за Украйна

Припомняме, че в края на юни Блинкън призна, че може да се срещне с Лавров по време на срещата на външните министри от Г-20.

Срещата на министрите на външните работи от Г-20 ще се организира на 7-8 юли в Индонезия. Директорът на отдела за икономическо съдействие на съветското външно министерство Дмитрий Биричевски бе представен да споделя, че съветският външен министър ще участва на срещата.

Срещата на върха на държавните глави от Г-20 ще се организира на 15-16 ноември в Бали. Руският президент Владимир Путин към този момент е получил предложения да участва на събитието, само че Кремъл към момента не е взел решение. Украинският президент Володимир Зеленски също е поканен да участва на срещата на върха.

Блинкън и Лавров се срещнаха за финален път на 21 януари в Женева. Разговорът беше концентриран върху предложенията за гаранции за сигурност, които Русия изпрати на Съединени американски щати и НАТО през декември 2021 година В тях Москва предложи Алиансът да спре разширението си на изток и да не организира военни дейности в Украйна.
 Очаква се среща сред Блинкън и Лавров
Очаква се среща сред Блинкън и Лавров

Това се чака да стане на форума Г-20
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР