Не се очаква обаче те да постигнат консенсус по въпроса.

...
Не се очаква обаче те да постигнат консенсус по въпроса.
Коментари Харесай

Външните министри на ЕС ще дебатират 11-ия санкционен пакет срещу Русия

Не се чака обаче те да реализират консенсус по въпроса. България ще бъде показана от служебния министър на външните работи Иван Кондов.

 

Поредният пакет с ограничаващи ограничения против Русия се концентрира върху заобикалянето на влезлите към този момент в действие наказания, като тук са включени и трети страни, измежду които Китай, Индия, Турция и от Централна Азия. Постигането на единодушие наподобява сложна задача поради голямата взаимозависимост на Европейски Съюз от Китай за съществени първични материали, а също и от Турция като поръчител за зърнената договорка сред Европейски Съюз, Русия и Украйна.

 

Не се обрисува и единодушие за Индия, която купува на ниска цена нефт от Русия и след това го продава пречистен на много по-високи цени на Европейски Съюз. Вероятно няма да има и компромис за окончателното затваряне на тръбопроводите за доставка на съветски газ от страна на Европейски Съюз, при положение, че Русия, която ги затвори, реши да възобнови доставките си по тях.

 

Министрите ще обменят отзиви и за страните от Западните Балкани, като е планувано това да стане на всекидневен обяд с сътрудниците им от шестте страни от района.

 

Централна Азия, Тунис и Организацията за сигурност и съдействие в Европа също ще бъдат обект на диспути.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР