Не се очаква буря в ГЕРБ след конгреса, най-важното нещо

...
Не се очаква буря в ГЕРБ след конгреса, най-важното нещо
Коментари Харесай

Георги Харизанов: В ГЕРБ няма да има чистка

Не се чака стихия в ГЕРБ след конгреса, най-важното нещо ще бъде гласуването на оставката на Цветан Цветанов от всички партийни постове. Това показа в изявление за Радио ''Фокус'' политическият анализатор Георги Харизанов по отношение на утрешния конгрес на партията.

,,Обновлението на партията и промяната на регионалните координатори не е еднократен акт, а процес'', изясни той.

От страна на водача на ГЕРБ Бойко Борисов се чака нова доза самооценка и изостряне на вниманието към държание и практикуване на политиката по места.

,,За следващ път ще стане ясно, че Политическа партия ГЕРБ няма конкуренция на политическия терен в България сега. От една страна това е добра вест за партийния актив, които на следващи избори свърши доста работа. От друга страна обаче това е извънредно задължаващо и носи големи отговорности, тъй като когато партията се солидаризира с цялата страна, тя автоматизирано става отговорна и за всеки един проблем. Който не може да посрещне тези стандарти, ще престане да бъде част от политиката. Процесът с излизането на Цветан Цветанов от ГЕРБ ще се форсира, тъй като не е загадка, че той имаше своите фаворити'', изясни Харизанов.

Според него в ГЕРБ не следва чистка. По думите му водачът на партията Бойко Борисов е наясно, че чистката в навечерието на локалните избори не е най-хубавата тактика. Политическият анализатор акцентира обаче, че ще има промени в партията, тъй като стилът се задава от фигурите в редиците ѝ и тяхното държание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР