Не се дискутира въпросът за повишаването на боеготовността на армията

...
Не се дискутира въпросът за повишаването на боеготовността на армията
Коментари Харесай

Тагарев: Не е обсъждано поставяне на армията в повишена готовност заради руското учение в Черно море

Не се дискутира въпросът за повишението на боеготовността на армията поради съветските учения в икономическата зона на България. Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев.

За в този момент второто удължение на ученията не съставлява проблем, сподели Тагарев.

" Ако останем единствено с това второ удължение няма проблем, само че сега не мога да предвиждам. По принцип в тази зона съветските кораби блокират навигацията в Черно море и естествения трафик на зърно от Украйна към Африка ".

Тагарев напомни, че обстановката се разисква умерено:

" Не сме обезпокоени по никакъв метод ".

Посланиците на Северноатлантическият съвет са разискали обстановката. А всички съдружници са наясно с казуса и имат подготвеност да оказват помощ на страната ни, изясни Тодор Тагарев, като добави, че съдружниците ни са подготвени да влагат в разследващи полети, с цел да бъде ясно каква е ситуацията.

" Разузнавателни полети - било то с пилотируеми или с безпилотни летателни апарати, с цел да сме наясно с ситуацията ", уточни той.

След близо седмица Саудитска Арабия ще бъде хазаин на договаряния за спокойно споразумяване на войната в Украйна, предаде . Но и Тагарев изясни, че основата би трябвало да бъдат украинските оферти за мир:

" Основата за всякакво решение е така наречен " План Зеленски " от 10 точки. Не виждам по какъв начин може да има спокойно решение, при което Украйна да съобщи територии на Русия. Самите украинци няма да го одобряват и ние ги поддържаме ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР