Не се чувстваме предатели, спазваме Изборния кодекс такъв, какъвто е.

...
Не се чувстваме предатели, спазваме Изборния кодекс такъв, какъвто е.
Коментари Харесай

9363 ще бъдат секциите в страната с машинно гласуване

Не се усещаме предатели, съблюдаваме Изборния кодекс подобен, какъвто е. Там, където на предишни избори пет години са дали своят вот повече от 100 гласоподаватели се разкрива изборна секция. Обявили сме над 730 места, следва да бъдат избрани още неща, съгласно подадените заявки. Това съобщи в предаването " Денят стартира " на Българска национална телевизия заместник-председателят на ЦИК Росица Матева.
23 партии и шест коалиции са регистрирани за изборите, само че през вчерашния ден една от партиите не е записала листи и няма да попада в бюлетината. Става въпрос за ЕНП, сподели Матева.

От " Ние идваме " към този момент обявиха желанието си да не вземат участие в идния избор, като се аргументираха, че ще продължат да поддържат обособени политики, а не съответна партия.
В някои секции в чужбина ще се гласоподава машинно, в други - не. В страната ще има 9363 секции с машини, към този момент са оповестени на страницата на ЦИК. В 1104 ще има втора машина. В чужбина - в 290 секции ще има машина, в 233 от тях ще има втора машина. Уговорката е, че след 6 септември, съгласно подадените заявки ще се реши дали във всички секции с машини в чужбина те да не бъдат по 2.
Министерство на външните работи ще дава отговор за превоза на машините отвън страната. В момента тече поръчка за превоза и поддръжката на машините в страната за вота. Инсталирането на машините лишава сред 7-10 дни, посочи Матева.

Източник: Българска национална телевизия
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР