Не считайте, че от тази визита веднага ще потече азерски

...
Не считайте, че от тази визита веднага ще потече азерски
Коментари Харесай

Румен Радев: Няма воля за борба с корупцията по високите...

Не считайте, че от тази аудиенция незабавно ще потече азерски газ към нас. Това съобщи призидентът Румен Радев пред Българска национална телевизия в изявление, малко преди да замине на аудиенция в Азербайджан. Самият факт, че политици напуснаха прибързано конгрес, на който трябваше да вземат участие е показателно. Допълнително значимостта на тематиката укрепва подозренията за протест. След като тематиката за битката с корпция е значима за обществото тя би трябвало да бъде приоритет и на политиците, съобщи президентът, разяснявайки състоялия се тази седмица КСНС.

По думите му активността на този КСНС е регламентирана в закон и устав. Темата за битката с корупцията е конфликтна, а моята работа е да диря обединяване на правила и насоки. Не може да разчитаме в битката с корупцията на признание в имуществени заявления. Трябва да има следствие и предварителна защита, уточни той. Слагам акцента на всеобхватни и ефикасни дейности в битката с корупцията, съобщи Радев.

Напрежението мъчно може да се скрие даже когато се не разрешава да се произнася името на президента. Правят се безкрупулни внушения за лобизъм и корупция. Срещу президенството се хръли цяла парламентарна група, разяснява тематиката за напрежението сред президенство и ръководещи. Няма политическа воля за битка с корупцията по високите етажи, сподели президентът.

За връзките му с премиера Бойко Борисов той съобщи, че има правилен и работен разговор. Но това няма по какъв начин да снеме отговорността му за личното му болшинство, уточни още Радев. Аз съм подготвен да се срещна с премиера Борисов, само че при ясни условия, съобщи Радев. Държавата би трябвало да реши един голям проблем - корупцията по високите етажи на властта. Има ли досега наказан, добави президентът.

За връзките му с Българска социалистическа партия съобщи, че тези връзки са безпределно ясни. Не се занимавам с рейтинги и с тяхното преливане. Темата за избора на аероплан не е махленска тематика, уточни още Радев. Изборът на изтребители е и механически, и политически върпос. Най-важното е да се откри салдото.

Държавният глава даде образец с Швейцария, където има почтен и открит метод. Според него процесът по рационализация на българската войска е просрочен доста. Хората с пагон ще летят с тези самолети, а не лобистите, съобщи президентът. Заплатите са обидно ниски, и армията просто се топи, съобщи още Радев.

тагове Румен Радев битка с корупцията КСНС
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР