Не считам, че падането на мониторинга трябва да се приема

...
Не считам, че падането на мониторинга трябва да се приема
Коментари Харесай

Петър Петров от Възраждане: Не считам, че падането на мониторинга трябва да се приема с хвалби и овации

Н е смятам, че рухването на мониторинга би трябвало да се приема с хвалби и аплодисменти. Това разяснява пред публицисти в Народното събрание Петър Петров, заместник-председател на парламентарната група на " Възраждане " във връзка отпадането на Механизма за съдействие и инспекция на Европейската комисия (ЕК) по отношение на България и Румъния.

Петров бе безапелационен, че нищо не се е трансформирало за страната ни, макар признатите под давлението на Европейска комисия редица законопроекти. По думите му въпросните законопроекти „ основават права и отговорности, които се диктуват извън “.

Петров не е оптимист и за влизането на страната ни в Шенген, до момента в който липсва единогласие измежду страните членки на Европейския съюз. Той засяга решението на Австрия да отхвърли апела на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да вдигне ветото си за присъединение на България и Румъния към Шенгенското пространство

По думите на Петров единственото, което се чака, е несъблюдение на обещанията на държавното управление, че през октомври страната ни ще стане член на Шенген. 

Днес Европейска комисия заяви, че приключва механизма за съдействие и инспекция, с който наблюдаваше правосъдните промени и битката с корупцията в България и Румъния, както и с проведената престъпност у нас. Комисията вкара отчетите от 2007 година и първо приготвяше оценки и рекомендации на всеки шест месеца, а по-късно - един път годишно. През 2019 година Европейска комисия реши да приключи издаването на отчети за нашата страна поради задоволително осъществяване на рекомендациите, като до тогава бе издала 17 оценки. През юли тази година комисията заяви, че има намерение да приключи действието на механизма. Механизмът за съдействие и инспекция беше въведен при присъединението на България и Румъния към Европейски Съюз през 2007 година като преходна мярка, се показва в днешното известие на Европейска комисия. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР