Не съветската армия, а българският народ спаси българските евреи. Това

...
Не съветската армия, а българският народ спаси българските евреи. Това
Коментари Харесай

Външно: Не Съветската армия, а народът ни спаси българските евреи


Не руската войска, а българският народ избави българските евреи. Това се показва в заявление, изпратено от пресцентъра на Министерството на външните работи на Република България във връзка изказването на представител на Министерство на външните работи на Руската федерация Мария Захарова.

Ето текста без редакторска интервенция: Когато български жители застават на релсите пред влаковите композиции, пътуващи към нацистките лагери на гибелта, когато представители на българския политически, стопански и интелектуален хайлайф пишат протестни писма в отбрана на българските евреи, а висши йерарси на БПЦ се причисляват към събраните за депортация евреи, заявявайки, че сънародниците могат да бъдат откарани в лагерите единствено дружно с тях, Червената войска е на хиляди километри от границите на България.

Без да омаловажаваме смисъла и ролята на Червената войска за ликвидирането на нацизма в Европа в хода на Втората международна война, държим да подчертаем, че сходни опити за замяна на историческите обстоятелства не способстват за общочовешката идея на битка с възраждането на антисемитизма, расизма и нетолерантността и за изрично наказание на нацизма и неонацизма в актуалните му прояви.

Министерството на външните работи е поредно в позицията си по въпроса за оскверняването на монументи и деянията на антисемитизъм в страната: изрично осъждаме сходни прояви, осъждаме актове на назадничавост и расизъм във всичките им форми и работим с други институции и правоприлагащите органи в България за откриване и търсене на отговорност от причинителите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР