Не съществува дебат Не на Европа“, но не можем да

...
Не съществува дебат Не на Европа“, но не можем да
Коментари Харесай

Илияна Йотова: ЕС се нуждае от радикални промени

" Не съществува спор „ Не на Европа “, само че не можем да продължим без радикални промени ", съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова по време на лекция пред завършващите Българското учебно заведение за политика „ Димитър Паница “, оповестиха от прессекретариата на президента.
Илияна Йотова е уверена, че в случай че в най-спокойните години на Европейски Съюз бяха основани подобаващите политики, страните членки щяха сполучливо да посрещнат следствията от икономическата рецесия и жителите да почувстват за какво им е нужна Европа. Като образец за такава политика Илияна Йотова уточни европейския дирек за обществени права, разгласен предходната година в Гьотеборг. „ Винаги съм упорствала да се засилят контролните механизми на Европа и да се санкционират страните членки, които позволяват висок % безработица “, означи вицепрезидентът.
„ Може би не си даваме сметка, че най-сериозната рецесия в Европейски Съюз е в недостига на хрумвания “, съобщи Илияна Йотова и акцентира като резултат от това усилването на антиевропейските гласове. По думите й в действителна опасност се трансформира построяването на акцията за идните през 2019 година европейски избори върху антиевропейска и антимигрантска реторика. „ Звучащото на пръв взор немислимо и безсмислено – огромен дял на евроскептици в Европарламента – може да се окаже факт и първа стъпка към обезсмислянето на Европейски Съюз “, сподели вицепрезидентът. „ Национална страна и суверенитет не значат антиевропеизъм. Интеграцията не значи загуба на суверенитет. Означава развиване и високи стандарти “, уверена е Илияна Йотова.
Илияна Йотова е безапелационна, че един от главните цели на европейските политики би трябвало да бъдат младежите. Вицепрезидентът се разгласи за доста разширение на обсега на „ Еразъм+ “ и на ресурсите за битка с младежката безработица. Необходимо е поощряване на стратегии като „ Творческа Европа “ и „ Европа за жителите “ за да се продължат дейностите, ориентирани към лица от всички възрасти и изключително към младежите, сподели Илияна Йотова. Вицепрезидентът уточни нуждата от институционална промяна – от законодателните оферти през връзките вътре в Съвета и връзките с националните парламенти до връзката и посланията, които би трябвало да стигнат до всеки европейски жител.
Илияна Йотова е уверена, че Европа би трябвало да върне лидерските си позиции на интернационалната сцена, интензивно да взе участие в регулирането на споровете, а не да бъде наблюдаващ. „ Така по-лесно би могла да ръководи миграционната рецесия, трансформирала се етикет на този мандат “, означи вицепрезидентът. По думите й, сигурността е основно предизвикателство поради данните за 30 хиляди евентуални терористи в Европа, както уточни тези дни в София шефът на Европол. „ 80% от европейците желаят Европейски Съюз да бъде поръчител за тяхната сигурност и сигурност “, съобщи Илияна Йотова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР