Не съществува 100% рационален начин за решаване на проблема с

...
Не съществува 100% рационален начин за решаване на проблема с
Коментари Харесай

Едва 15% от учебния материал се усвоява при онлайн обучение

Не съществува 100% разумен метод за решение на казуса с формата на образование в изискванията на пандемия . Това съобщи пред БНР проф. Тодор Танев, министър на образованието във второто държавно управление на Бойко Борисов.

Той разясни, че не би трябвало да се търси идеалното решение, тъй като такова не съществувало.

По негови думи постоянно ще има недоволни и някой ще е в неизгодна позиция. Според него обаче най-важното е децата да са в преференциална позиция.

Проф. Танев уточни, че в тази обстановка има повече от едно правилно решение и повече от едно неверно. Той бе безапелационен, че качеството на обучение е най-важно и е изцяло несъмнено, че присъственото образование няма опция.
 МОН предлага да се редува онлайн образование с присъствено
МОН предлага да се редува онлайн образование с присъствено

Вълчев е безапелационен обаче, че децата не може да учат в онлайн среда повече от 2-3 седмици

Всеки аршин тежи за себе си, само че въпросът е какъв ще бъде салдото сред всички " за " и " срещу ", изясни някогашният образован министър и уточни. По негови думи при отдалечената форма на образование усвояемостта на образователния материал е извънредно ниска - едвам към 15%.

Проф. Танев подсети, че казусът с усвояемостта е била още отпреди пандемията, а сега уменията още повече страдат при възприемането на материала. По негови думи не е открит метод за предаване на умения в електронна среда.

Според него редуването на присъствено и отдалечено образование е някакво решение.
 Локално прекосяване към е-обучение за всички възпитаници обмисля МОН
Локално прекосяване към е-обучение за всички възпитаници обмисля МОН

Един онлайн час би трябвало да е по-кратък от класическия съгласно Таня Михайлова

Бившият образован министър е на мнение, че не може да се изправя единствено доводът за заплахата за здравето на учителите, тъй като на фона на общото количество учители - към 94 000, даже и да изоставен, тези, които декларират това, са най-малък %. Той уточни, че е р азбираем страхът, който изпитват учителите.

" Срещу този аргумент за учителите се слага доводът за учениците до 4-ти клас, които се приказва, че мъчно могат да работят отдалечено. Какво да създадем - те да останат без обучение ли? ", запита проф. Танев.

Той бе безапелационен, че здравната и просветителната система би трябвало да вървят за ръка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР