Не САЩ ни показват какъв ще бъде светът след сегашната

...
Не САЩ ни показват какъв ще бъде светът след сегашната
Коментари Харесай

Още един съюзник на САЩ разбра, че е сбъркал

Не Съединени американски щати ни демонстрират какъв ще бъде светът след сегашната борба, достигнала до прекаленост. По-скоро американските съдружници. В Европа това е да вземем за пример Словакия с новото държавно управление, само че това е обособен диалог. В Тихоокеанския район е Австралия, чийто министър председател Антъни Албанезе идва в Пекин тази седмица. За свада или за мир? И в това време и двете, само че очевидно към този момент няма накъде повече да се карат. Така че въпреки всичко би трябвало да се сдобряват, само че по този начин, че да не ядосат Белия дом.

Тази история е умалено копие на това, което се случва сред Вашингтон и Пекин. Тоест разпределяне на напрежението, понижаване на равнището му до по-малко рисково равнище, пауза в борбата. И опит да се разбере на процедура, по какъв начин може да се направи такова нещо, с цел да не наподобява като капитулация? Съединени американски щати към момента не съумяват.

Ще съумеят ли австралийците? Ако отговорът е да, то е тъй като управляващите на тази страна по едно време прекалиха. Говорим за бившето държавно управление на Скот Морисън. Дивата акция на ненавист против Китай, която бушува при него, се поддава на няколко рационални пояснения. Може би това беше игра като на Зеленски: опит да показа страната си като атакувана и да получи нещо материално за нея от Съединени американски щати и други съдружници, плюс обещания за отбрана. Но също по този начин е допустимо да приказваме за чиста идеология, т.е. съмнението на част от австралийците дали тази страна в действителност е цитадела на белия човек в Азия, челен пост на Запада в отдалечен океан или е част от Азиатско-тихоокеанския район с многочислените си изкусителни търговски сътрудници. При Морисън западният и гневно антикитайски надолнище надвиши всички вероятни граници на сигурност. Споменатият украински опит демонстрира: в случай че задоволително дълго убеждаваш всички към теб, че някаква мощ те заплашва във всичко - от военната сфера до идеологията - тогава можеш да си го получиш.

По един или различен метод годините на възходящ яд към Китай доведоха до това съседите на Австралия и основните ѝ търговски сътрудници към този момент да нея я преглеждат като „ втора класа Европа “, а като „ втора класа Америка “. Тоест, пробвайки се да нервира Китай по всевъзможен вероятен метод и сключвайки какви ли не военни съглашения със Съединените щати, Австралия загуби уважението на другите азиатци - в действителност, на всички свои съседи. Тези, за които непрекъснатата борба по линията Изток-Запад е опасност за личната им сигурност.

Австралия също получи стопански наказания от Китай от 2020 година И разбра, че никаква Америка и Западът като цяло не могат да ги компенсират. Затова преди година новият министър председател Албанезе се срещна в Бали с китайския водач Си Цзинпин. И от този миг стартира връщане обратно от борбата - с отчасти унищожаване на глобите.

Пекин има доста способи да окаже стопански напън върху Съединените щати, а по отношение на Австралия даже повече. И даже през днешния ден - със стартирането на процеса на мини-разведряване - вносът на въглища в Китай е достигнал единствено половината от предходното си равнище. Горе-долу същото е ситуацията с говеждото и желязната руда. Но що се отнася до виното и другите селскостопански артикули, към момента има потребност от спорене, да не приказваме за обстоятелството, че китайският консуматор съумя да премине към други артикули.

Но като цяло годината беше сполучлива. През първите пет месеца комерсиалният оборот скочи с 19,4%, достигайки съвсем 100 милиарда $. Предстои да забележим какво ще донесе гостуването на Албанезе. И тук поражда въпросът: ами стратегическите съглашения, които страната към този момент е сключила със Съединени американски щати? Например, едно от тях - АУКУС - допуска, че Австралия ще получи атомни подводници от Съединени американски щати - ясно за какво: за битка с Китай. И в този момент същият Албанезе в този момент е в Съединени американски щати, където се пробва да форсира приемането на подводници и да изяснява, че Китай към момента е обща опасност за целия Запад. И по-късно отпътува за Пекин. Как по този начин?

Ще би трябвало да търси формула за разведряване, изпреварвайки локомотива. Но локомотивът, т.е. самата Америка, повтаряме, се пробва да понижи интензивността на борбата с Пекин. Пред очите на всички спътници е ориста на Украйна и непредвидимата обстановка в Близкия изток, която най-малкото забавя всевъзможни връзки сред Запада и международното болшинство. Икономическите действителности демонстрират, че всички загуби на Австралия от ограничение на бизнеса ѝ в Азия няма да бъдат покрити. Остава да реши по какъв начин да танцува на пръсти в някаква нова позиция, като вземете поради всички тези фактори по едно и също време, тъй че да не си го отнесе.

И най-интересното е, че всички останали, принадлежащи към западната група страни, през днешния ден са в безусловно същото състояние. Просто някои хора стартират да танцуват през днешния ден, до момента в който други ще го създадат едвам на следващия ден.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР