Не само Турция е важна за Балканите, но и Русия.

...
Не само Турция е важна за Балканите, но и Русия.
Коментари Харесай

Борисов: Турция ни влияе през мюсюлманите, а Русия - през църквата

Не единствено Турция е значима за Балканите, само че и Русия. Това акцентира премиера Бойко Борисов по време на полемиката „ Виенски стопански конгрес – София говори”, в която присъединяване взеха водачите на страните от Западните Балкани.
„ Аз на всички сътрудници като съм приказвал съм обяснил – по исторически аргументи, и Турция през мюсюлманското население, и Русия през православното християнство, църквите, имат своето въздействие. Ние не би трябвало да се конфронтираме с тях, а да бъдат нашите мостове за другарство с двете страни ”, съобщи министър-председателят.
Коментарът му идва на фона на обвиняванията към Светия Синод, че е бойкотирал 1000-годишнината на Охридската архиепископия по подстрекателство на Москва . Последните парламентарни избори бяха белязани пък от обвинявания на националистите към Турция, че се пробва да се меси във вътрешната ни политика.
Според Борисов главната цел е Балканите да станат „ строителна площадка” и единственият метод това да се случи е страните в района да живеят в мир и съгласие, съобщи бтв.
„ В Сърбия или в България да отидеш и да приказваш срещу Русия няма да го одобряват хората. Ще си създадем газопроводи, ще си създадем централи. Ще създадем всичко, с цел да нямат интерес отново да хвърлят бомби – нито в Ниш, нито в Белград, нито в Прищина. Да създадем по този начин, че всички да живеем в мир и да строим, а да не се конфронтираме”, прикани Борисов.
По думите му сполучливите планове на Западните Балкани са в полза на всички на континента, тъй като през района минават и главните търговски пътища. „ Нали не се съмнявате, че не инцидентно президентът Макрон в компанията на Тереза Мей и канцлера Меркел вървят по моста на НДК, с цел да ги срещнем? Това показва единството на Европа”, уточни Борисов.
Той означи, че взети дружно, страните от Западните Балкани имат по-малко население от Румъния и по-малко Брутният вътрешен продукт от Словакия – „ една страна от някогашния източен лагер, по същия метод разделила се, предходна по същия път, само че мъдро – те не се избиха”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР