Не само македонските, но и албанските политици в Македония се

...
Не само македонските, но и албанските политици в Македония се
Коментари Харесай

Ким Мехмети: Сърбия в продължение на десетилетия убеждава македонците, че албанците и българите са техни естествени врагове

 Не единствено македонските, само че и албанските политици в Македония се държат като прислужници на Белград и работят против българо-албанското доближаване.

Това съобщи известният албански публицист и журналист от РСМакедония Ким Мехмети за най-гледаната телевизия в Косово, ТВ Дукагини.

Според Ким Мехмети пленници на сръбската политическа памет са освен македонските политически елити, само че и някои албански политици, в това число албанският министър председател Еди Рама, който поддържа сръбски планове като “балканския мини Шенген ".

" Когато слушате албанските министри в македонското държавно управление, които пазят македонските ползи, имате възприятието, че са македонци. Което отразява тяхната непълноценност и тяхното васалско схващане ", сподели Ким Мехмети.

Според него тази угодливост на представителите на ДУИ (Демократичният съюз за интеграция, политическа партия на етническите албанци в Северна Македония – бел. прев.) към Белград ги принуждава да се вършат, че не знаят, че Сърбия е вложила в продължение на десетилетия, в увещание на македонците, че албанците и българите са техни естествени врагове.

В едночасовото предаване, отдадено на творчеството и живота му, писателят Ким Мехмети се базира и на спора от 2001 година, потвърждавайки, че той е станал в миг, когато е почнало българо-албанското доближаване.

“Не бива да забравяме, че през 2001 година Любчо Георгиевски беше на власт със своя албански съдружен сътрудник ДПА и че албанско-българското доближаване смути великосръбските центрове, които направиха всичко, с цел да отстранен от политическата сцена всички съперници на великосръбските ползи “, сподели Мехмети.

Той добави, че след рухването на държавното управление на Георгиевски Македония още веднъж се е трансформирала в това, което е била в някогашна Югославия – политически дисциплиниран филиал на Белград. Днес, споделя Мехмети, Македония е под цялостния надзор на Белград и остава неразбираемо по какъв начин това може да не тормози водачите на ДУИ, които са държавни съдружни сътрудници с най-просръбските политически структури в Македония от две десетилетия,

" Това, че днешна Македония е под цялостния надзор на Белград, се потвърждава от ентусиазма, с който македонските държавници поддържат великосръбските планове, като " балканския мини Шенген “. За страдание, сходни сръбски планове не тормозят албанските политици в Скопие, както и министър-председателят на Албания Еди Рама, което потвърждава, че някои албански политици са пленници на сръбската политическа памет ", заключава Ким Мехмети.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР