Не само изключително красив, но и страшно полезен за здравето

...
Не само изключително красив, но и страшно полезен за здравето
Коментари Харесай

Най-полезният чай, който можете да пиете през този грипен сезон!







Не единствено извънредно хубав, само че и ужасно потребен за здравето и кожата - невенът. 

Вижте всичките му приложения!

Пиенето на чай от невен прочиства храносмилателната ви система от вътрешната страна, детоксикира значими органи като черния дроб и жлъчния мехур. Той също по този начин оказва помощ на тялото да всмуква храната по-добре и пречи на образуването на киселини в стомаха.

Успокоява храносмилателните проблеми

Невенът пази лигавицата на стомаха и червата, предотвратява появяването на гастрит, язва или рак на стомаха.

Бори се със свободните радикали

Полезното цвете с качества на билка е снабдено с доста огромни количества антиоксиданти. Те оказват помощ на тялото да се бори със свободните радикали, причиняващи болести и стареене. Антиоксидантите са известни още с антиканцерогенните си дейности.

Облекчава болките в гърлото и хремата

Чаят от невен повлиява признаците на грип и простуда като успокоява гърлото и носната лигавица. Направете си гаргара с запарка от невен 3 пъти дневно, с цел да намалите инфекцията.

Лекува менструални болки

Пиенето на чай от невен понижава менструалните болки и облекчава признаците на менопауза – горещи талази, главоболие и гадене.

Невенът провокира напълно леки контракции на матката, поради което някои експерти не го предлагат по време на бременност, макар че няма доказателства за провокирани спонтанни аборти вследствие пиянство на чай от невен.

Ползи от етеричното масло от невен

Овлажнява кожата

Маслото от невен хидратира и омекотява. То е отлично средство за битка със сухата кожа, изключително в случай че е възпалена, напукана и мъчителна.

Невенът овлажнява кожата и успокоява болката. Може да се употребява всекидневно. Също по този начин е потребен в забавянето на стареенето.
 Ето по какъв начин да се справите с главоболието без медикаменти! Ето по какъв начин да се справите с главоболието без медикаменти!
Главоболието е постоянно срещан проблем, изключително през горещите дни. Причините за него са доста: отмалялост, ниско или високо кръвно налягане или...

Намалява възпалението

Можете да нанесете масло от невен върху натъртвания, навяхвания и отоци. То има противовъзпалителни свойства, които оказват помощ за понижаване на подутината.

Мехлеми с невен се употребяват за лекуване на възпаления, свързани с разширени вени, капиляри и язви по краката.

Успокоява подсичането

Маслото от невен е уместно и за бебета, защото оказва помощ за унищожаване на подсичането. Направете компрес с масло от невен. Кожата ще се успокои единствено за едно денонощие.
 3 аргументи да НЕ пиете чай със захар 3 аргументи да НЕ пиете чай със захар
Всеизвестен факт е, че захарта е зложелател №1 на здравето. Но макар, че го знаем е мъчно да се откажем от нея. Все отново си коства да напра...



Помага за бързо зарастване

Невенът има антимикробни и антисептични свойства, които оказват помощ за по-бързото зарастване на рани, порязвания, охлузвания и ожулвания.

Кожни проблеми

Хората, страдащи от екзема, псориазис, дерматит и други кожни проблеми като микоза, трихофития и атлетично ходило могат несмущаемо да употребяват масло от невен като помощно лекуване. Приложено върху кожата, маслото от невен облекчава и подхранва, отстранява възпаленията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР