Не само аз съм победител на втория тур на президентските

...
Не само аз съм победител на втория тур на президентските
Коментари Харесай

Ердоган: Цяла Турция е победител на втория тур на президентските избори

Не единствено аз съм победител на втория тур на президентските избори, Турция също е победител. Това съобщи тази нощ президентът Реджеп Тайип Ердоган, който завоюва втория кръг на изборите.

Ердоган се обърна към голям брой поддръжници от балкона на президентския замък „ Бештепе “ в Анкара. Президентът дойде в турската столица от Истанбул.

Ние не сме единствените спечелили на изборите. Победител е Турция, победител е нашият народ, победител е нашата народна власт, сподели Ердоган пред хилядите си последователи.

Ердоган също по този начин уточни, че инфлацията е един от главните проблеми за страната му, като даде обещание да я понижи.

Лихвеният % е понижен до 8,5 % и инфлацията ще намалее. Те (опозицията – бел. авт.) не са в положение да се конкурират с нас. Единственото, което могат да създадат, е да дежурят пред вратата на Международния валутен фонд, съобщи Ердоган.

Пред двореца " Бештепе " се събраха хиляди поддръжници на Ердоган. Хората носеха турски знамена, знамена на ръководещата Партия на справедливостта и развиването, както и флагове на Партията на националистическото деяние, която е главният съдружник в Републиканския алианс на Ердоган.

Поддръжниците на президента ликуваха, като скандираха лозунги в негова поддръжка. Някои от тях танцуваха хоро.

Пред двореца „ Бештепе “ до късно през нощта се стичаха радостни жители с дребни деца и бебета, макар че в столицата стартира леко да вали.

Булевардите и улиците на Анкара бяха цялостни с коли с цели фамилии, подкрепящи водача Ердоган. На доста места в столицата се образуваха километрични тапи.

Председателят на Висшата изборна комисия на Турция Ахмет Йенер разгласи късно нощес успеха на сегашния президент Реджеп Тайип Ердоган на втория кръг на президентските избори.

Ердоган е получил 52,14 % от гласовете, а съперникът му от опозиционния Национален алианс Кемал Кълъчдароглу – 47,86 %, демонстрират предварителните резултати, представени от Йенер.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР