Не съм запознат, защото пътувах. Днес не е денят да

...
Не съм запознат, защото пътувах. Днес не е денят да
Коментари Харесай

Гешев определи исканата му оставка като кризисен пиар

„ Не съм осведомен, тъй като пътувах. Днес не е денят да обсъждаме българска политика и още повече спешен PR най-вероятно. Важното през днешния ден е изборът на ръководител на Върховен касационен съд. Пожелавам триумф на Галина Захарова “, това сподели основният прокурор Иван Гешев.

Така той отговори на поисканата му оставка от ръководещата коалиция, която беше изчетена в декларация от парламентарната естрада.

По думите на Гешев друго е значимо – процедурата по желание на ръководител на Върховен касационен съд да протече професионално и при съблюдаване условията на закона.

„ Сигурен съм, че сътрудниците от Висш съдебен съвет ще проявим почитание към себе си и към Висшия правосъден съвет и няма да позволим опити по време на процедурата, както при моя избор, да ѝ се придаде жълт нюанс. Ако не почитаме институцията, която представляваме, няма да ни почита никой “, съобщи Гешев.

Междувременно в 10 часа Пленумът на Висшия правосъден съвет (ВСС), който ще изслуша и избере единствения претендент за ръководител на Върховен касационен съд. Единствената кандидатура на Галина Захарова към този момент бе утвърдена от Пленума на Върховен касационен съд, който единомислещо изрази мнение за съществуването на качествата на претендента. Българската адвокатура също поддържа Захарова. За избора ѝ са нужни 17 гласа от общо 25-имата членове, които все още са 23-ма поради попълнени квоти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР