Не съм запознат в детайли за дарението от ОАЕ. Много

...
Не съм запознат в детайли за дарението от ОАЕ. Много
Коментари Харесай

Журналист се осмели да пита Мутафчийски за фурмите от Дубай. Той отговори: Не съм запознат

Не съм осведомен в елементи за дарението от ОАЕ. " Много от даренията могат да бъдат всевъзможни ", съобщи началникът на Националния действен щаб генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски.

А националният здравен контрольор Ангел Кунчев добави, че една здравна маска тежала 2 грама, а кутия фурми – половин кг и не било правилно да се съпоставят численост и тегло, съобщи настоящо.ком.

Припомняме, че уеб сайтът за журналистически следствия " Биволъ " стигна до забавни детайлности за бартерното подаяние - че 12 от 15 тона помощ от емирствата съставляват фурми.

И сложи въпроса дали цялата договорка не е опит да се представим в добра светлина по отношение на ОАЕ поради сагата с избягалия там Васил Божков! 

Последното предаване на Милен Цветков ден преди гибелта му е за мегаскандала с лъжата на щаба на Мутафчийски за медицинските консумативи от Дубай.

Щабът излъга, че са докарани от Обединените арабска емирства 15 тона медицински консумативи " , разкриха публицисти от " Бивол ".

Преди дни " Биволъ " разкри, че оповестените от държавното управление 15 тона медицински консумативи, които България е получила на бартер от ОАЕ, са главно фурми. " Оказа се, че не са 15 тона, а 69 000 маски, 49 000 ръкавици, дезинфектанти, от които нямаме потребност, а останалите 12 тона са фурми. Изнесли сме 32 тона месо, а получаваме малко маски и 12 тона фурми ", изясни Атанас Чобанов.

Двете компании, организирали износа на българските артикули са „ Интръст “ на Делян Пеевски и старозагорската компания „ Градус “, с която в предишното е имала бизнес връзки земеделската министърка Десислава Танева

Според него има доста въпроси, свързани с този бартер, в това число и за какво въобще се е стигнало до него и за какво се е наложило министърът на стопанската система Емил Караниколов да придружи пратките и в този момент да е под карантина. Екипът на " Биволъ " счита, че до договорката се е стигнало поради дипломатически гаф, обвързван с Васил Божков.

Ето и последното изявление на Милен Цветков от през вчерашния ден с Димитър Стоянов от " Бивол "



Защо за Бога Дубай ни праща тонове фурми? Защо Мутафчийски ги разгласи за " Медицински консуматив "? Да не би да са някакъв нов тип лекуване на Ковид 19?

Камион с над 10 тона фурми пристигнали от ОАЕ като медицински консумативи беше разтоварен в склада на Червения кръст в с. Долни Лозен, снима кореспондент на Биволъ. 

Фурмите са от емиратския производител Al Foah, рекламиращ се като “Посланик на фурмата от ОАЕ “. Както се вижда от фотосите, товаренето на скъпите плодове на софийската митница на летището не е било изключително грижливо.

Защо Дубай ни праща фурми? Лекуват ли ковид? Не! 

" България е получила 15 тона  медицински консумативи,  както и храна, от Обединените арабски емирства (ОАЕ) ", заяви държавната пресслужба в понеделник.

Новината за " сериозната акция " първо бе обявена от шефа на щаба Мутафчийски .

Не било компютри, а компоти, както свикнахме в последно време.

Пратката е включвала към 3 тона медицински консумативи, а  останалият товар 12 тона на двата самолета, пристигнали на 13 март, е бил главно фурми,  разкри " Бивол ", а сега  проверяващите публицисти потвърдиха думите си като демонстрираха фотоси на фурмите.

И тук нещата към този момент от по-скоро смешни и нелепи започнаха да намирисват на нещо друго.

За какво са ни тези фурми и какво общо имат с ковид? Отговорът е нищо! 

Причината да ни ги пратят от страната, в която се намира Божков евентуално е друга. 

Според формалната информация България е изпратила в ОАЕ 32 тона храни – зеленчуци, месо и млечни артикули. Те са обезпечени от български компании, а доставката е проведена от българското министерство на земеделието, храните и горите.

Двете компании, организирали износа на българските артикули са „ Интръст “ на Делян Пеевски и старозагорската компания „ Градус “, с която в предишното е имала бизнес връзки земеделската министърка Десислава Танева,  показват от " Биволъ ".

„ В подмяна ОАЕ обезпечават за България 15 тона медицински консумативи – маски, ръкавици, дезинфектанти и дрехи, както и храна “, се показва в известието, изпратено до медиите.

Размяната е обвързвана с дефицита на медицински консумативи в България  на фона на пандемията от ковид, се показва в формалното известие.

След питане от „ Биволъ “ от Българския червен кръст (БЧК), в чиято база са занесени медицинските консумативи, са дали информация какво тъкмо са получили. Става дума за 80 000 броя маски, 49 000 броя ръкавици и 32 000 калцуни. Освен тях има 3 970 бутилки дезинфектант от половин литър и 1 824 бутилки дезинфектант от 250 мл. Това са към три тона товар, оповестява „ Биволъ “.

Останалата част от пратката съгласно информация на изданието се състои от фурми. Това е доказано от министъра на стопанската система Емил Караниколов, който сега е под 14-дневна карантина, както всички, върнали се в България от чужбина. „ Фурмите са хубава, питателна храна “, е показал Караниколов. По думите му пред „ Биволъ “ те ще бъдат разпределени на обществени домове.

Министърът е показал също, че договорката е подписана и осъществена сред частни субекти, които са платили и за превоза със самолетите.

Какво се крие зад тази неуместна доставка на тонове фурми за България от Дубай - обяснението е повече от скандално и в случай че се окаже истина следствията за виновните лица са неизбежни:

Ето и каква е повода съгласно проверяващите от " Биволъ " - четете тук

https://bivol.bg/%d0%bc%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d1%86%d0%b8%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%84%d1%83%d1%80%d0%bc%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d0%be%d0%b0%d0%b5-%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%b3%d0%bd%d0%b0%d1%85%d0%b0-%d0%b4%d0%be.html?frame-nonce=9aa198349e&fbclid=IwAR1hZfbiceD__UGovkw13JM9Xy6uDssd2rTm7msAVfB_oJVpE8eF36S16Mw

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии. Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Лъжа 6 " Ад в Лондон. Моргите са цялостни. Британско летище може да стане коронавирусна морга " - Медийна сензация . Всъщност последните налични статистически данни демонстрират, че в действителност смъртността във Англия тази година е същата или по-ниска от предходната . Такова е ситуацията и в Ню Йорк (Истината виж тук https://petel.bg/Po-malko-hora-sa-pochinali-tozi-mart-vav-Velikobritaniya-ot-predishni-godini--Vazmozhno-li-e-Kovid19-da-se-okazhe-nay-velikata-obshhestvena-samopsihoza-na-chovechestvoto--__358338)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР