Не съм забранил на министър Хинков да провежда конкурси за

...
Не съм забранил на министър Хинков да провежда конкурси за
Коментари Харесай

Само здравният министър заявил желание да напусне поста си след ротацията

Не съм забранил на министър Хинков да организира състезания за шефове на лечебни заведения ", съобщи министър председателят Николай Денков по време на формалното оповестяване на нова стипендиантска стратегия за развиване на софтуерни водачи на Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT).

Може ли да разберем с какви претекстове не сте разрешили на здравния министър да организира тези състезания, там където е било нужно?

" Това, което споделих на здравния министър е да намерения дали е уместно да го направи. Аз не съм забранил. Казах му причините, които имам. Това са решения в неговите пълномощия. Аргументът е относително явен и понятен. Той е, че когато един министър към този момент е споделил, че си потегля, стои въпросът дали би трябвало да взема решение кадрови проблеми ", уточни Денков.

" И когато един министър желае да развива една система, естествено е част от развиването на тази система, да бъде обвързвано и с фрагментите, с които ще работи. Така, че това бяха моите мнения. Министър Хинков сподели " да ". Не съм гледал изявлението, само че видях по какъв начин е отразено в медиите. Доколкото разбрах и той това е споделил - ние просто сме му дали причини и в тази посока. Но никой от нас не си е разрешил да му споделя не, неразрешено или нещо такова ".

Има ли други министри, които са показали предпочитание да спрат до тази ротация, да не продължат?

Не, няма други министри. И във връзка с работата на целия екип, на всички министри, в това число и на министър Хинков, сме споделили " работете по управническата стратегия ". Няма никаква причина да се понижава темпото на работа, по този начин или другояче жителите чакат решения, които да бъдат потребни за тях. Но във връзка с кадровите въпроси имаше някакви подозрения за какво се афишират тъкмо в този момент, за какво тъкмо в тези лечебни заведения, и коментарът, който беше е може би е редно новият министър да започва тези процедури, по този начин, че да носи и политическа отговорност за това, което се случи на тях.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР