Не съм вярвал. че ГЕРБ са способни да причинят такова

...
Не съм вярвал. че ГЕРБ са способни да причинят такова
Коментари Харесай

Явор Божанков: Правителството приема стъпки, които са в интерес на гражданите

Не съм вярвал. че ГЕРБ са способни да причинят такова нещо на личната си страна

„ГЕРБ непрекъснато се връщат в мутренските години. Те от там не са излизали. В момента главният въпрос е по какъв начин ще се оправим с покачването на цените на стоките, което не е под наш надзор, оправянето с цените на газта и петрола. Това провокира голяма рецесия, която занапред се задълбочава. Това прави осъществяването на към този момент подписани контракти неизгодно.“, това сподели секретарят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Явор Божанков в ефира на Bulgaria on air по отношение на внасянето на форсмажорни условия от Министерство на стопанската система. Той напомни, че вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова е провела среща с Камарата на строителите, на коятo е обсъждано по какъв начин договорите, които са подписани, могат да станат неизгодни. Депутатът добави, че следва това предложение да се внесе в Министерски съвет, след което ще бъде обсъждано и в Народното събрание.

„Очевидно една от тематиките, която е дискутирана е за форсмажор с избрана дата, избрана дълготрайност. Сега ще забележим по какъв начин това ще се схване от браншови организации, от работодатели, синдикати, неправителствени организации, държавно управление. Този спор следва, само че е неотложен поради проблемите в разнообразни сектори“, увери Божанков.

По тематиката за спекулата социалистът успокои българските жители, че ресурси от първични материали има – както за олио, по този начин и за горива. „Ние подозираме, че тези страхове са съзнателно подклаждани. Когато има голямо търсене и боязън, това се отразява и на цените.“, сподели още Явор Божанков. Той изрично съобщи, че хората би трябвало да са спокойни и да не се редят на опашки.

„Правителството приема стъпки тъкмо в тази посока. В момента започва изкупуване на жито, което ще обезпечи България за три години напред със първични материали, което значи, че и прозводство и отглеждане на животни – всички ще имат достъп до суровина и то на налична цена.“, увери депутатът от левицата.

Божанков сподели още, че държавното управление приема стъпка да обезпечи първични материали и то на търпими за стопанската система, промишлеността и популацията цени. „С тези си дейности на закъснение на държавното управление ГЕРБ не саботират държавното управление, а саботират личния си народ по време на война“, беше безапелационен националният представител. Той разясни още, че устрема е да се обезпечат бързо първични материали и на положителни цени.

„Кризите не са генерирани сега в България и считам, че се оправяме с тяхното ръководство. Компенсациите за електрическа енергия са в ход.“, уточни депутатът от Българска социалистическа партия.

„Ние сега не попълняме неналичия в Държавния запас, не би трябвало просто да поддържаме бомбоубежища, ние би трябвало всичко отначало да изградим, тъй като 12 години ръководство на ГЕРБ е оставил страната в извънредно тежко положение“, сподели Божанков.

На финала той разяснява и свръхпечалбите от енергийните сдружения като уточни, че средствата ще бъдат употребявани за пазаруване на първични материали: „Свръхпечалбите на енергийните сдружения се употребяват единствено и само в полза на българските жители. Точно това вършим в момента“.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР