Не съм виждал НАТО по-силна и единна, заяви министърът на

...
Не съм виждал НАТО по-силна и единна, заяви министърът на
Коментари Харесай

Лойд Остин: Не съм виждал НАТО по-силна и единна

Не съм виждал НАТО по-силна и единна, съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин в централата на алианса в Брюксел, където дойде за присъединяване във втория ден от съвещанието на своите сътрудници, оповестява Българска телеграфна агенция. Основното ни внимание е ориентирано към подобряването на отбранителните качества на пакта, добави той.

Знам, че споделяте възмущението ни от събитията в Израел и решимостта ни да поддържаме страната в правото ѝ на самозащита, обърна се той към генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Очаквам през днешния ден да обсъдим решенията, взети на срещата на пакта във Вилнюс, добави Остин.

Столтенберг приветства напъните на Съединени американски щати в помощ на Украйна. По неговите думи приносът на страните от Европейски Съюз и Канада също е значителен. Генералният секретар посочи, че на днешното съвещание ще продължи разискването на въпросите, свързани с Украйна, както и с ситуацията в Косово и Ирак. По неговите думи тази заран министрите ще научат най-нови данни за събитията в Израел от израелския министър на защитата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР