Не съм учуден от липсата на адекватен отговор от Изпълнителната

...
Не съм учуден от липсата на адекватен отговор от Изпълнителната
Коментари Харесай

Проф. Георги Чернев с документ: Държавата не обяснява защо не може да каже дали лекарства за хипертония са канцерогенни

Не съм изумен от неналичието на съответен отговор от Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ) по сигналите за канцерогенен резултат от медикаменти за хипертония с интензивно вещество сартан. Това съобщи пред Actualno.com кожният лекар професор Георги Чернев, който разяснява формалния отговор на здравното министерство (МЗ), даден за Actualno.com.
Професор Чернев е безапелационен, че всички данни за пациентите, при които той и асистените му в Министерство на вътрешните работи болница са забелязали канцерогенния резултат, са подадени до ИАЛ " директно след разкриване на туморите, потвърждаване на диагнозата и изясняване на причинно-следствените връзки ". Дерматологът твърди, че сартаните имат канцерогенен резултат съгласно наличността на избрани рецептори в клетките на даден човек - съответно става въпрос за напредък на меланома!
Според професора е забавно, че Европейската организация по медикаментите (ЕМА) " неколкократно се свързва с мен предвид на оповестените в международната литература данни и желае отговор на въпроса: за какво не са докладвани в ИАЛ, а оттова и на тях? ". Професорът даде в по-старо изявление за Actualno.com образец за научна обява на непознати специалисти със публикация в профилираното списание Oncogene.
Ето какво още споделя професорът:
" С този си отговор ИАЛ недвусмислено на процедура признава, че е укрила информация и не е пратена информация към ЕМА. Защото по този начин били решили и информацията им била непълна?
На процедура ИАЛ блокира информацията към ЕМА в интерес на няколко мощни компании. Добре. Това е и беше ясно от дълго време. Сега единствено го потвърдиха или най-малко оставам с такова усещане или разбиране.
Как съгласно министъра са оповестени данните в международни интернационалните списания? С непълна и неразбираема информация? Нали се дават данни и адреси на всички пациенти и всичко предстои на свиреп надзор? Там медицинските лица смятат, че данните са правилни и ги отразяват, до момента в който лица с икономичеко и милиционерско обучение стигат до заключения в медицината във връзка с лекарства, които провокират рак? "
Професор Чернев е уверен, че изказванията в отговора на Министерство на здравеопазването са " неуместни, неразбираеми и манипулативни ". " Всички наши пациенти с медикаментозно индуцирани тумори са живи и могат да допринесат за изясняването на случаите, в случай че има такова. Или се желае ", сподели още той.
" Веднага след официализирането на нашата първа обява в непознато списание, а точно през декември 2018 година, последвало от официализиране на още две публикации през януари 2019 година, бяхме обект на следствие от вътрешна сигурност на Министерство на вътрешните работи, подредено персонално от Младен Маринов посредством Христо Христов от Столична дирекция на вътрешните работи. Тази инспекция изиска всички интервенции на меланоми за последните 2 години ", описа за Actualno.com професорът и показа документза инспекцията в поддръжка на изказванието си.

Дерматологът съобщи и, че се учудил за какво вътрешния министър Маринов и Министерство на вътрешните работи се интересуват от бенки и попитал по това време: " А не се ли интересувате от базоклетъчни карциноми, спиноцелуларни и генитални брадавици? Може би от карцинома на Меркел? Той не е ли обект на интерес от Министерство на вътрешните работи? Отговорът беше: " Не, единствено меланоми и диспластични невуси! " Попитах: " Силовият министър се интересува? Не министър Кирил Ананиев? От меланоми? " Отговорът беше: " Да, персонално ", твърди професор Чернев.
Професорът твърди и, че е дал всички епикризи и данни за пациентите през февруари, 2019 година. " Преди месец, средата на май, Христо Христов от Столична дирекция на вътрешните работи съобщи, че всичко е минало добре и няма нарушавания ", съгласно професор Чернев.
" На процедура няма по какъв начин данните да са непълни в случай, че незабавно след официализирането им ние сме подложени на инспекции и репресии: от януари и февруари 2019 година - одит за хирургичната активност през последните 2 години (бел. ред. - на Кожна клиника в Министерство на вътрешните работи болница, където до 4 май, 2020 година началник е професор Георги Чернев) - без нарушавания ", сподели професорът и добави, че предходният началник на Министерство на вътрешните работи болница проф. Илия Баташки е уволнен месец по-късно, а интервенциите на кожни тумори са неразрешени с джука заповед директно по-късно.
" Причинно следствените връзки (бел. ред. - за резултата на лекарствата) се изясняват от клиницистите и учените, а не от ИАЛ, под егидата на силовия министър Младен Маринов и здравния министър Кирил Ананиев - с икономическо обучение. Те нямат разбиране и няма по какъв начин да имат разбиране нито от меланоми, нито от просвета, нито от причинно следствени връзки в медицината. Нека се заемат най-малко да свършат нещо в сферата си на деяние и обяснят и проверяват за какво бяхме обект на репресиии закани от хора от техните структури - оставам с такова впечателение. Проблемите идват тъкмо тогава, когато избрани персони, не желая даже имената да им загатвам, стартират да се интересуват от медицина и да оправят системата, в която в никакъв случай не са работили. Но това към този момент е радикално различен въпрос. Опираме до въпросите за подготвеност. И там има цялостно разминаване на действителността с фантазиите. Нужна е смяна ", приключи професорът.
Още: " Управляващата върхушка поддържа фармацевтичната промишленост за канцерогенни лекарства* "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР