Не съм участвал в лидерската среща миналата седмица, тя беше

...
Не съм участвал в лидерската среща миналата седмица, тя беше
Коментари Харесай

Румен Христов: ПП-ДБ имат навика да ползват странични места за срещи – преди в мола, сега в манастира, според мен е добре това да се случва в парламента

„ Не съм взел участие в лидерската среща предходната седмица, тя беше в по-тесен състав. Съпредседатели на ПП-ДБ също не участваха. Важното е, че най-сетне се случи. Не е правилно, че водачите си приказват по телефона, видяха се онлайн и прецизираха тези 13 закона, които би трябвало да бъдат признати до 29 октомври – преди локалните избори. Нещата почти се канализираха. “ Това разяснява в „ Тази заран “ по бТВ водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

„ Присъствието на водача на Движение за права и свободи е нужда – търси се обезпечаване на болшинство за конституционните промени, тъй като гласовете на ПП-ДБ и гласовете на ГЕРБ-СДС са 132 и не стигат, трябват ни над 160 “, уточни още той.

„ Съюз на демократичните сили в никакъв случай не може да приобщи Българска социалистическа партия – те са ни главен конкурент. Смятам, че Българска социалистическа партия носи огромни неточности, огромните вини, които се случиха през прехода, а преди този момент и предходните 45 години. Тяхната проруска позиция е ясна. Те авансово декларират, че няма да поддържат конституционните промени, тъй като болшинството, което ръководи, не ги устройва “, уточни Румен Христов.

„ Когато става дума за конституционните промени и за бюджета в прочут смисъл в (не)коалицията ни взе участие и Движение за права и свободи. Годишният бюджет е най-важният главен закон на всяко държавно управление и от тази позиция имат ефективно присъединяване най-много с ръководителя на финансовата комисия Йордан Цонев “, съобщи още той.

„ Не можем да откажем поддръжка от който и да е в Народното събрание. Винаги е по-добре да получиш поддръжка от по-голям брой народни представители за сходно законодателство. Очевидно е, че Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ не могат да поддържат това, което се внася за Украйна, да вземем за пример “, уточни водачът на Съюз на демократичните сили.

Той посочи, че от доста време Съюз на демократичните сили желае народен празник да бъде 22 септември.

„ След шест месеца ще има ротация и тогава евентуално още веднъж ще има промени, по тази причина значимите длъжности би трябвало да бъдат разисквани. Колегите от ПП-ДБ имат навика да употребяват странични места за срещи – помните по какъв начин беше направена програмата в мола, в този момент в манастира, съгласно мен е добре това да се случва в Народното събрание. Няма нищо неприятно, че са се скрили от хорските погледи “, съобщи Румен Христов.

„ Имало е среща, реализирано е доближаване на позициите, не трябва да се надценява ролята на Алексей Петров в логистиката. Според мен неговото мнение е било зачитано повече от Кирил Петков, в сравнение с от Бойко Борисов. Изненадан съм, че Алексей Петров е бил определен за тази логистика, само че явно никой различен не е съумял да реализира тази връзка “, разяснява още той./24 часа

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР