Не съм цар в Русия. Това заяви руският президент Владимир

...
Не съм цар в Русия. Това заяви руският президент Владимир
Коментари Харесай

Путин разкри ORF пред дали е цар в Русия и кой е най-важният му икономически партньор

Не съм цар в Русия. Това съобщи съветският президент Владимир Путин в изявление за австрийския ефирен канал ORF. Интервюто е оповестено на уеб страницата на Кремъл. Руският президент отхвърля сходни изяви и беседва с публицисти в доста редки случаи.

„ Вие бяхте президент или министър-председател на Русия през последните 18 години. Някои споделят, че вие ​​сте като цар в Русия. Вярно ли е това? “, попита водещият Армин Волф.

Путин отговори, че това изказване не е правилно.

„ Това, несъмнено, е неверно и не подхожда безусловно на действителността, тъй като ние имаме демократична страна и всички ние живеем в границите на актуалната Конституция, сподели съветският президент. В нашата Конституция е писано - според мен, тъкмо както в Конституцията на Австрия: за два поредни мандата, и не повече “, означи Путин.

Той напомни, че по-късно е служил на Русия като министър председател.

Путин съобщи още, че не се пробва да раздели Европейския съюз. Той посочи, че желае „ единен и проспериращ “ Европейски съюз, наричайки го „ най-важния търговски и стопански сътрудник “ на Русия.

Руският президент отхвърли изказванията за връзки сред партията му „ Единна Русия “ и австрийската крайнодясна Партия на свободата.

„ КОлкото повече проблеми има в сърцето на Европейски Съюз, толкоз повече опасности и проблеми има за нас. Трябва да изградим съдействие с Европейски Съюз. Не целим да разделим някой или нещо в Европейски Съюз “, сподели съветският президент.

Руският президент Владимир Путин ще посети през днешния ден Австрия, заяви пресслужбата на Кремъл. Програмата включва диалози с австрийския президент Александър Ван дер Белен и федералния канцлер Себастиан Курц. Очаква се страните да обсъдят настоящото положение и вероятностите пред двустранните връзки.

Австрия ще поеме ротационното председателство на Европейски Съюз от юли месец.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР