Не съм срещала проблеми с лекарствата от здравната каса, тъй

...
Не съм срещала проблеми с лекарствата от здравната каса, тъй
Коментари Харесай

Валя Балканскa и Нешка Робева споделиха колко са ощетени

" Не съм срещала проблеми с медикаментите от здравната каса, защото не разгадавам на нея. Дълги години се лекувах единствено с националната медицина. "

Това разкри пред " България Днес " огромната Валя Балканска след несполучливите договаряния на Българския фармацевтичен съюз с Националната здравноосигурителна каса. Ако в една рецепта има изписани три медикаменти, които се покриват от здравната каса, само че в аптеката не е налично едно от тях, пациентът няма да получи и другите две, които ги има. Същото ще се случи, в случай че и трите са налични, само че едно от тях е в по-малка доза.

" Вече съм на 82 години и за жалост, започнах да срещам разнообразни болести, само че колкото мога, ще продължа да се церя с билки. Това, което се случва в страната ни, е безумно! Здравната каса единствено взима парите на възрастните хора ", ядосана е националната изпълнителка. По думите й е редно страната да отделя повече средства за пенсионерите и да им оказва помощ.

" Едно от медикаментите, които ми изписаха напълно скоро, липсваше в аптеките и по тази причина се наложи да го диря отвън София. А вместо останалите хапчета по рецепта ми дадоха заместители, и то без никакви пояснения ", учудено споделя пред вестника легендата на художествената гимнастика Нешка Робева.

Според сполучливата треньорка въпросът със здравната каса не е единственият проблем.

" Ядосана съм, тъй като ни принуждават да купуваме медикаменти, които не са по здравната каса. На месец давам огромна сума пари единствено за лекарства, а пенсиите са толкоз дребни. Чудя се по какъв начин хората в дребните обитаеми места оцеляват? За страдание, в днешно време би трябвало да имаш пари, с цел да си здрав ", заключи Робева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР