Не съм специалист, за да правя такива изчисления. Мисля, че

...
Не съм специалист, за да правя такива изчисления. Мисля, че
Коментари Харесай

Прокуратурата не пожела да смята колко време ще се чете обвинителния акт за КТБ

Не съм експерт, с цел да върша такива калкулации. Мисля, че ще завърши доста по-бързо. Това разяснява ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев, откакто му беше посочено, че поради вчерашното съвещание четенето на резюмето на обвинителния акт ще отнеме 500 часа! Това развиване беше планувано от икономиста Георги Готев още преди към година.
По думите на Гешев практиката била да се чете целият обвинителен акт, а след смяна в закона се четяло единствено заключението. Това в този момент (бел. ред. – да се чете обобщение от 5000 страници) е предпочитание на юристите на отбраната – с цел да не помнят очевидците, имат интерес от това нещо, имат право, тъй като законът им го разрешава, сподели прокурорът и незабавно добави, че такова нещо нямало да се случи в никакъв случай в друга страна в Европейски Съюз и в случай че на някой " колега-прокурор " му се каже, той нямало да разбере. Можеше в този момент да разпитваме очевидци, съобщи Гешев пред Нова телевизия.
Относно тезата на отбраната по делото, че прокуратурата ще направи очевидците по процеса " предпазени " и по този начин ще се избегне разпит в правосъдна зала, Гешев отвърна, че това е „ адвокатска пропаганда”. Защитен очевидец може да се яви в правосъдна зала и да бъде разпитан. Анонимен очевидец – тук не са анонимни, се разпитва по друга процедура. Ако бяхме желали, щяхме да създадем очевидците анонимни, три години имахме, съобщи ръководителят на Специализираната прокуратура.
Чрез закона на Съединени американски щати " Магнитски " се желае да бъде предпазен Цветан Василев и да не бъде екстрадиран от Сърбия, тъй като е " политически преследван ", счита Гешев, визирайки изявление на юриста на Василев Константин Симеонов.
Цветан Василев разполага " с имуществото и парите " от КТБ – 4,9 милиарда лв., само че през компании, които се управляват официално от други хора, а Василев управлява тези хора. Прокуратурата е проследила всичко и това можем да го потвърдим пред съда – това е терзанието на отбраната, уверен е Гешев. Говорим за десетки лица, за които се твърди, че са получавали безотчетно пари от Василев през КТБ – ние имаме 20 случая, добави прокурорът.
Пореден рушвет
Така е регламентирана обстановката законово и по този начин би трябвало да се прави. До момента няма два такива случая – с толкоз пари и в кола, разяснява Гешев случая с петима задържани чиновници на НЗОК в Пловдив, който наподобява доста на случая с кметицата на регион " Младост ".
На въпрос за какво Пловдивската окръжна прокуратура се занимава в този момент, а не Специализираната, Гешев отвърна, че в тази ситуация с Иванчева ставало въпрос за лице от високите етажи на властта и особено е написано в закона.
Относно Иванчева, Гешев разяснява " какво общо има това ", че един от съдиите, постановили " задържане под стража ", му е непосредствен другар. Дори да е по този начин, това е първа инстанция, а на втора, добави той. И посочи, че Иванчева е упрекната за това, че е поискала рушвет, не че е получила.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР