Не съм сигурен как точно ще спрат Брекзита - дали

...
Не съм сигурен как точно ще спрат Брекзита - дали
Коментари Харесай

За Илиян Василев новината на 2019 година ще е спирането на Брекзит

Не съм сигурен по какъв начин тъкмо ще спрат Брекзита - дали посредством нов референдум или посредством обезмислянето му, само че това ще бъде новината на 2019 година. Всяка политическа упоритост би трябвало да има базисна, минимална икономическа логичност.
Идеята на " новите " антиглобалисти бе Велика Британия да поведе след себе си нови искащи отвън Европейски Съюз, които в последна сметка да създадат Съюза ненужен и да го саморазрушат, написа във фейсбук Илиян Василев. Според него това се е провалило, тъй като тази теория не съдържаше меродавен бизнес проект. Глобалната тежест на Британия понижа и в този момент трусовете, вместо в Европейски Съюз се пренесаха вътре в нея.

Сложете зад главните изгоди от Брекзита, съгласно неговите пропоненти, числата - прогнози против действителност, и ще видите, че Британия върви към на никое място. Няма по какъв начин да се реализира съглашение, което да е взаимно задоволително, тъй като политическите претекстове и цели са взаимно изключващи се, показва някогашният дипломат.

По думите му единственото, което може да избави истинския план на Брекзитирците е неочаквана огромна рецесия в Европейския съюз, което не е изключено по линия на подтикваното извън опълчване сред Орбан и Макрон - като знаци на другите пътища на Европа. Но тези, които са заложили на Орбан, още веднъж не схващат, че икономическата или материална част на доктрината на Орбан издиша, куца, счита той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР