Не съм сигурен, че темата за разширяването на Европейския съюз

...
Не съм сигурен, че темата за разширяването на Европейския съюз
Коментари Харесай

Томислав Дончев: С. Македония да си използва шанса сега, после ще е късно


Не съм сигурен, че тематиката за разширението на Европейския съюз ще бъде задоволително дълго известна на фона на разтърсванията свързани с пандемията от ковид и здравните и стопански проблеми, които тя носи. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев , разяснявайки българо-македонските връзки. По тази причина той счита, че Скопие би трябвало да употребява шанса, който има, само че не се ангажира с прогнози за разрешаване на откритите въпроси сред двете страни.

Вицепремиерът изрично отхвърли на България да е оказван напън извън да се съгласи със започването на договаряния от районен съд Македония за участие в Европейски Съюз.

Дончев акцентира, че страните кандидатки преди да стартират договарянията би трябвало да изчистят всички противоречиви проблеми и да не ги привнасят в Европейски Съюз.

България в годините обратно е правила задоволително стъпки в поддръжка на районен съд Македония, сподели той и добави, че София не оспорва идентичността на популацията на районен съд Македония.

„ Тук въпросът е за това по какъв начин се пояснява историята и по какъв начин тя се употребява във вътрешен и външен проект. За разлика от идентичността, която всеки може да избере самичък по какъв начин да се усеща, съществува историческа просвета, която работи с обстоятелства “, съобщи Дончев. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР