Не съм се срещал с Георги Самуилов, добави министърътАтаката към

...
Не съм се срещал с Георги Самуилов, добави министърътАтаката към
Коментари Харесай

Василев: Атаката към мен е нескопосана и с неверни твърдения

Не съм се срещал с Георги Самуилов, добави министърът
Атаката към мен е нескопосана и с погрешни изказвания. Това съобщи в ефира на „ На фокус ” министърът на финансите Асен Василев по отношение на обвиняванията към него и образуването на вероятно досъдебно произвеждане.

„ До мен не е стигала информация за образуването на произвеждане. Аз научих за случая от Бойко Рашков към пет минути преди да научат и медиите. От това, което той ми сподели е, че се загатва среща от 5 януари на Петролната и газова асоциация, която аз съм бил управлявал. На 5-ти януари е имало среща в Министерски съвет с Кирил Петков, на която аз не съм участвал. Собственикът на „ Инса оил ” Георги Самуилов също не е участвал на тази среща, там е бил неговият юрист ”, изясни той.

Василев посочи, че се е срещал със Самуилов един път по време на служебния кабинет.

„ Искаше да даде някаква информация, за това, че е бил притискан. На тази информация направихме дописка и тя си продължи по пътя. Последва сигнал до ДАНС, който те проверяват. Не знам какво е било открито ”, сподели още министърът.

Василев разяснява още, че всеки може да подаде сигнал против всеки.

„ Очаквахме да има разнородни офанзиви, тази съответно е нескопосана. Подава се сигнал с обстоятелства, които доказуемо не са се случили ”, посочи той.

Асен Василев разяснява и решението на Русия Европа да купува газ единствено в рубли.

„ България няма да заплаща в рубли. Имаме си контракт, който се съблюдава. От икономическа позиция може да се търси логичност в това решение, дотолкоз доколкото рубли се купуват по формалния курс, а не на черно както се случва в този момент в Русия ”, изясни той.

По думите му Европейски Съюз води договаряния с „ Газпром ” за общо пазаруване на газ, а не за да оказва помощ на България.

„ Ще се купува на идентични условия, ние сме дребен потребител. По-големи контракти, значат и по-добри цени ”, сподели още Василев.

Министърът изрази увещание, че новият началник на Българска народна банка ще бъде номинацията на „ Продължаваме промяната ” Андрей Гюров.

„ Той е по-добрият претендент и имам вяра, че ще завоюва ”, посочи той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР