Не съм съгласен с приетата оставка на зам.-министър Димитрова, тя

...
Не съм съгласен с приетата оставка на зам.-министър Димитрова, тя
Коментари Харесай

Симеонов смята, че Борисов е пожертвал заместник-министърката, пътувала на скъпа командировка

" Не съм склонен с признатата оставка на зам.-министър Димитрова, тя е пожертвана от премиера . На майките не им е работа какъв брой коства самолетният билет на зам.-министърката ". Това сподели заместник-министър ръководителят Валери Симеонов пред публицисти в Министерски съвет по отношение на подадената оставка на заместник-министъра на труда и обществената политика Росица Димитрова, съобщи организация „ Фокус “.
" Тук съм с цел да изразя своето изрично противоречие като вицепремиер за приeмането на оставката на госпожа Росица Димитрова. Тя е в моя сектор, това не е в съгласие с мен . Категорично декларирам, че тя е един добър експерт. В държавната администрация се основават доста мъчно експерти, с цел да бъдат толкоз елементарно харчени. И то за безусловно безумни обвинявания – че е пътувала с бизнес класа в аероплан. Всички тези, които популяризират тази информация, би било добре да ревизират, че когато се наложи да купиш билет в последния миг, нормално са останали места единствено в бизнес класа . Лично на мен ми се наложи преди две седмици в частен полет да си купя билет бизнес класа просто тъй като трябваше да го купя два дни авансово. А къде е спала там, някой сети ли се да попита? В общежитието на посолството. Това за мен е несериозно и считам, че по този метод държавната администрация ще се обезкръви “, сподели Симеонов.
Той изясни, че е приказвал с премиера Бойко Борисов и го е уведомил за своето противоречие. " Настоявам оставката да не бъде подписана и да не се освобождава заместник-министър, който има своя професионален опит, има своята професионална биография и е признат в най-тежкото министерство . Или може би си мислим, че България изобилства от положителни фрагменти, изграждани с десетилетия. Не може по този метод да бъде рискуван заместник-министър от министър-председателя ", разяснява вицепремиерът.
напомня, че по-рано заместник-министърът на труда и обществената политика Росица Димитрова подаде оставка, а министър председателят Бойко Борисов я одобри, стана ясно от известие от пресслужбата на държавното управление. Мотивът на Димитрова е " създалата се социална сензитивност по отношение на присъединяване ѝ в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, която се организира в Ню Йорк ".
Поводът за публичното неодобрение е, че ведомството на Димитрова е платило над 16 хиляди лева за самолетни билети единствено за една командировка. Вчера заместник-министърът разгласи, че е сбъркала, че е пътувала с толкоз безценен билет, а за случая заяви вестник " Сега ", който разкри, че Димитрова е употребила бизнес класа с билет. Форумът се е състоял сред 12 и 14 юни в Ню Йорк. По същото време в София течеше абсурдът към подаването и отдръпването на оставката на мистъра на труда и обществената политика Бисер Петков поради митингите на майките на деца с увреждания.

Димитрова акцентира, че присъединяване на ръководената от нея българска делегация и изявлението в общите диспути и в двете панелни събития са дали опция да се чуе какъв е напредъкът на България по осъществяване на конвенцията. Зам.-министърът удостовери, че поканата за присъединяване е пристигнала още през март, само че не знаеше за какво решението за нейното присъединяване дружно с специалист от ведомството е взето в последния миг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР