Не съм получавала такова писмо. Не се е налагало да

...
Не съм получавала такова писмо. Не се е налагало да
Коментари Харесай

Бетина Жотева от СЕМ: Не съм получавала писмо за кандидатурата на Кошлуков |

" Не съм получавала такова писмо. Не се е налагало да представям трудовия стаж на Емил Кошлуков пред Съвет за електронни медии. След като на най-високо държавно равнище се популяризират злословия и компромати, това е доста рискова наклонност. "

Така актуалният ръководител на Съвета за електронни медии Бетина Жотева отговори на въпрос на OFFNews получавала ли е писмото, което министърът на културата Велислав Минеков прочете на конференция през днешния ден, без да подсигурява за неговата меродавност. Тъй като писмото започваше с обръщението " Мила Бети " и бе в подтекста на състезанието за общоприет шеф, на който Съвет за електронни медии избра Емил Кошлуков, OFFNews се обърна за коментар към евентуалния получател. Самият Минеков избрани писмото като " отпадък " с " забавно наличие ".

Според Минеков в непотвърдената откъм достоверност преписка написа:

" Мила Бети, моля те, кажи, че Емил е бил при мен шеф в малкия екран за две години, може и за три, в случай че е нужно. Целувам те (еди кой си, сърчице). “

Жотева отхвърли изрично да е молена в писмо да каже, че Кошлуков е работил в тв " Алфа ".

Стажът в малкия екран на партия " Атака " се оказа необходим на тогавашния претендент за общоприет шеф, с цел да отговори на изискванията на състезанието. Министърът настоя Съвет за електронни медии да потвърди с документи, включително от Национален осигурителен институт и Национална агенция за приходите, по какъв начин Кошлуков е удостоверил този стаж.

" Не се е налагало да представям трудовия стаж на господин Кошлуков. Според българското законодателство трудов стаж се потвърждава с трудова брошура. Той е показал такава. Всички документи на претендентите се преглеждат от 5-членна комисия. Подавайки документите си, претендентите подписват и декларация за правота на данните. Съвет за електронни медии няма проверяващи функционалности да ревизира това. Не съществува форма, в която аз да представям някого някъде ", разяснява Жотева. Тя добави, че към датата на състезанието не е била ръководител на Съвет за електронни медии.

Конкурсът бе извършен през юли 2019 година, а Бетина Жотева става ръководител на съвета през май 2020 година

Междувременно СЕМ публикува позиция във връзка изказванието на министър Минеков, че регулаторът не е дал отговор на негово писмо с въпроси, свързани с излъчено на 22.05.2021 година наличие в три телевизионни стратегии. Писмото е получено на 26 май, а на 31 май, показват от съвета.

Нов отговор последва и от Емил Кошлуков. В пост на фейсбук страницата си той разгласи, че ще съди Минеков и че изказванията на министъра са неистина и клюка.



Задочният скандал сред Кошлуков и Минеков стартира в края на май, когато в едно от предаванията на Българска национална телевизия ( " Денят стартира с Георги Любенов " ) бе направено изключително директно включване от брифинг на ГЕРБ. Според Минеков е недопустимо националната телевизия да прекъсва програмата си поради партийни брифинги. Такъв ангажимент тя има, в случай че следва значимо включване от президента, Народното събрание или Министерския съвет. Според Българска национална телевизия обаче включването е въпрос на публицистично решение, а последвалата забележка на Минеков - че би обмислил дали да не изиска оставката на Кошлуков - е неприемлива интервенция на изпълнителната власт в работата на медията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР