Не съм поддържал нито преки, нито опосредствени контакти с Мартин

...
Не съм поддържал нито преки, нито опосредствени контакти с Мартин
Коментари Харесай

Съдия Георги Ушев: Не съм поддържал нито преки, нито опосредствени контакти с Нотариуса

„ Не съм поддържал нито директни, нито опосредствени контакти с Мартин Божанов ”. Това сподели арбитър Георги Ушев от Софийския апелативен съд пред краткотрайната комисията за инспекция на обстоятелства и условия на групата към Мартин Божанов. Ушев е някогашен ръководител на Специализирания углавен съд и Апелативния профилиран углавен съд.

Съдия Ушев увери, че не е посещавал заведение, в което достъпът с карта, както и не знае за групи за въздействие в Специализирания съд и в Апелативния спецсъд, както и че няма нищо общо с групата на Божанов. Частното заведение на Мартин Божанов - Нотариуса се казваше  " SS " клуб.

По отношение на Веселин Денков и ограниченията му за неотклонение в профилирания съд Георги Ушев сподели, че са извършени 13 каузи по претенции за промени на мярката за неотклонение на Денков, само че по нито едно от тях не е съдия-докладчик, а по две е бил разпределен да взе участие в правосъден състав. " Не е редно подсъдими и техни доближени лица да се изричат като последна инстанция за правосъдни актове, и то в българския парламен " т, разяснява Ушев чуванията в комисията на Веселин Денков, Ивайла Бакалова и юриста им Ина Лулчева.

Мартин Божанов - Нотариуса беше погубен в София на 31 януари. От прокуратурата влязоха в частен клуб " SS " в столичния квартал “Гео Милев ”, свързван с Божанов. По време на обиските са конфискувани компютри и разнообразни материални носители на информация. Прокуратурата ревизира дали в клуба са членували магистрати, както и дали и за какво са ходели там. В момента се води досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, част от която е Божанов, основана за оказване на напън на магистрати, имотни измами и пране на пари. В Народното събрание беше основана краткотрайна парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Божанов. Съдийската и Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет също започнаха да работят по проблема и възможната връзка на магистрати с Мартин Божанов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР