Не съм оптимист за съставяне на правителство, даже вече ми

...
Не съм оптимист за съставяне на правителство, даже вече ми
Коментари Харесай

Какви са възможните политически сценарии?

" Не съм оптимист за сформиране на държавно управление, дори към този момент ми е скучно да приказваме едно и също. Ужасяващо е протичащото се, спорят за това ще има ли пари за пенсии. Неяснотата е за 1/3 от българите. Борисов може да се счита за най-успешния политик на България в аспекта " чувство за недостижимост ". Такова окопаване във властта е нездравословно за тях, тъй като основава чувство за безконтролност. Другите пък наподобяват прекомерно дребни ".

Това сподели за " Твоят ден " социологът доцент Мира Радева.

По думите ѝ фронтът против се оказа доста нехомогенен и без очевидна лидираща фигура.

" Радев изигра ролята на такава фигура за един интервал, само че той не може да се намесва непосредствено в Народното събрание или изпълнителната власт. Оттук пристигнаха споровете. Изгряващите звезди на Петков и Василев бързо помръкнаха. Вътрешната неустойчивост в анти обединението, даде нова мощ на да завоюва изборите. Съвсем естествено хората се върнаха към това, което им дава непоклатимост ", разяснява тя.

От своя страна политологът доцент Иво Инджов счита, че казусът е, че продължаваме да имаме служебно държавно управление, чийто небосвод се разтяга.

" Има несъгласие във властовия център на президентската власт. Служебният кабинет не предложи бюджет, а Радев разтегля процедурата, с цел да се решат значими въпрос. Силите на статуквото блокираха смяната. Може би би трябвало да мине цялостен цикъл 4 години след 2020 година, с цел да се намести политическата система ", сподели той. 

Според него в идващите години няма да има партия-хегемон, а пъкъл хок обединения и по-силни и по-слаби партии.

" Моделът на ръководство с един полюс плюс половин различен полюс, към този момент е минало. Основата на се зарежда от дългото наличие в локалната власт. Виждаме обаче огромно неодобрение към кметовете им в София и Пловдив. Клиентелисткият гръбнак на може да изчезне на локалните избори ", акцентира доцент Инджов. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР