Не съм нарушил закона и ще обжалвам решението на ОИК!

...
Не съм нарушил закона и ще обжалвам решението на ОИК!
Коментари Харесай

Георги Холянов: Не съм нарушил закона и ще обжалвам решениет...

Не съм нарушил закона и ще апелирам решението на ОИК! Това написа кметът на Ракитово Георги Холянов във връзка решението на ОИК за отстраняването му от поста.

На късно съвещание довечера (21.11.22), Общинската изборна комисия взе решение за отстраняването ми като кмет на община Ракитово. Това стана седмица след внасянето на сигнал против мен от името на Димитър Делиев - споделя се в послание на Холянов към жителите.

Още тогава застанах пред вас, с цел да ви осведомявам за протичащото се, а точно, че сигналът касае НЕВЯРНО изказване, че съм шеф и едноличен притежател на три търговски сдружения, а точно “Цвета къмпани ”, “Кос Хол 1 ” и “Кос Хол 2 ”, което по смисъла на закона е нарушаване, защото кметовете на общини не могат да правят комерсиална активност, да бъдат контрольори, шефове и прокуристи на търговски
сдружения по време на своя мандат.

Отново дублирам, че сигналът, подаден в Комисията е изцяло безпочвен, защото откогато съм кмет, не съм нито шеф, нито пълномощник, търговски прокурист или шеф на посочените сдружения. Никога не съм упражнявал активност като едноличен търговец, съучастник в събирателно сдружение или безкрайно виновен съучастник в командитно сдружение и т.н. Освобождаването ми като шеф в комерсиалните сдружения, без да трансферирам дяловете си, е ИЗЦЯЛО съобразено със закона и настоящата
правосъдна процедура на Административния съд в Пазарджик.

Към момента персонално не правя комерсиална активност по смисъла на Търговски закон, не съм шеф, инспектор, пълномощник, търговски представител, медиатор, синдик, ликвидатор в търговски сдружения, не вземам участие в надзорни препоръки и управителни и контролни органи на такива - заявява още Холянов в обръщението си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР