„Не съм казал, че президентът Радев е лъжец. Просто казах,

...
„Не съм казал, че президентът Радев е лъжец. Просто казах,
Коментари Харесай

Каракачанов: Не съм казал, че президентът Радев лъже за самолетите

„ Не съм споделил, че президентът Радев е измамник. Просто споделих, че не знам от кое място излезе тази сума от 3,5 милиарда лв. за самолетите, тъй като аз знам какви са офертите”, съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов в „ Лице в лице”.

Той още веднъж удостовери, че офертата за изтребителите е 2 милиарда и 200 милиона лв., като „ ще се опитаме да понижим тази цена, като това няма да бъде за сметка на качествата на самолетите”.
Каракачанов: Можем да понижим цената на F-16, към момента няма подписана договорка Към момента Вътрешна македонска революционна организация не желае преразглеждане на обединението, само че може да се стигне до промяна на ръководителя парламентарната група „ Обединени патриоти ”, сподели Каракачанов
Що се отнася да въпроса дали ДДС-то е включено в цитираната цена, Каракачанов съобщи, че то няма значение, тъй като това е междудържавен контракт и данъкът „ излиза от единия джоб и влиза в другия”.

Военният министър изрази своето неодобрение против метода, по който се приказва за неговите сътрудници и неналичието на самопризнание за техните старания. Това отношение „ демотивира армията ", счита Каракачанов.

Снимка: btvnovinite.bg

В цената влиза цялото съоръжение, само че що се отнася до въоръжението, да вземем за пример броят на ракетите е понижен, с цел да „ не се хвърлят непотребни пари на този етап”.

„ Ако някой си прави сметка, че ние като купим този аероплан, 40 години няма да купим нито една ракета или бомба, това не е така”, акцентира Каракачанов и означи, че боеприпасите би трябвало да минат още веднъж развой по лицензиране след 5 години, а също така „ Грипен” са били препоръчани без никакви ракети.

„ Инфраструктурата за всеки аероплан е различна”, съобщи военният министър, който не отхвърли, че е скъпа, само че показа, че има вид част от вложенията да минат по партньорска стратегия.
Разнобой в държавното управление за ремонта на Су-25 (ОБЗОР) Според военния министър няма проблем да се работи с Беларус за щурмоваците
Каракачанов разяснява и отправените му обвинявания за ремонта на самолетите СУ-25.

„ Когато закупувам американски самолети, ме упрекват, че съм американофил, а когато коригирам съветските, ме афишират за русофил”, съобщи военният министър.

Няма доста разновидности за ремонта на съветските изтребители, а българският цех е правил подобен през 2002 година, след което е изгубил лиценза си за тази активност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР