Не съм израснал с раци и омари или трюфели и

...
Не съм израснал с раци и омари или трюфели и
Коментари Харесай

Ути Бъчваров: Не съм израснал с раци и омари или трюфели и пури

" Не съм израснал с раци и омари или трюфели и пури, като някои наши новоизлюпени сънародници. Но, повярвайте ми... доста, но доста са вкусни! ", похвали се готвачът, който от години мечтаел да види Карибите - туристически парадайс, където ром се лее до зори, а танците не свършват даже с изгрева на слънцето.

Остров Света Пусия, където бе отседнал нашенецът, е открит от Христофор Колумб още през 1502 година и е част от антилските острови. Животът там не е безценен най-голямо перо в екскурзията на Ути са излезли самолетните билети, въпреки че той пътува самичък. Категоричен е, че дъщерите му са още дребни за тежките задокеански полети. За да се реваншира, прекара повече време с тях около националния празник, а единствено два дни преди този момент - на 1 март, чества с тях и приятели рождения си ден. Водещият става на 53 години и заколи прасе, както вършат майсторите на мезета.

" Традициите са нещо прелестно. В момента виждам да храня близначките с български артикули, което в действителност е възкръсване на традицията и за мен част от патриотизма. Едновременно с това считам, че би трябвало да се опитва с храната, тъй като това е част от духа на същинския кулинар. Важното е обаче да сме кулинарни шовинисти и да залагаме на родното. Не желая китайски чесън, взимам единствено български ", пали се Ути, който зареди Ружа и Далия от дребни с български чесън. Щерките му обичат също и родно кисело мляко, а младият баща пропагандира готвенето с български артикули и измежду останалите си сътрудници телевизионни кулинари, като Иван Манчев и Виктор Ангелов.

" Аз не се назовавам шеф-готвач, аз съм Ути и хората ме познават като техен другар с които си споделят " наздраве " всяка вечер ", държи да посочи Бъчваров. Като уверен съперник на хотелите " ол инклузив ", където храната е еднообразна и приготвена прекомерно калорийно  на Карибите Ути залагал на заведения, в които вървят локалните. Останал удивен от печените, пилета и супата от миди в островната дъжава. У нас готвачът постъпва по същия метод.

" Когато пътуваме фамилно, постоянно диря дребните ресторантчета, в глухите улички по-далеч от центъра на града, които са същинските пазители на традицията в съответната страна, издава тайните си Бъчваров. Храната е и метод да забравим вековни вражди сред прилежащи страни, уверен е Ути. " Не може да се отхвърли, че в Македония, Турция и Сърбия готвят доста вкусно, посрещат с хубава музика, която ти отпуска душата. Така че храната е оня мост, който ни сплотява с другите нации. "

Двете му девойки пристигнаха на бял свят в последния ден на август 2017 г. Телевизионният кулинар настойчиво криеше новината, че дългогодишната му приятелка Мария е бременна и съумя да я резервира в загадка. Наследничките му носят имената на цветя - Далия и Ружа, които цъфтят тъкмо през лятото.

" Аз съм кръстен на татко си Петър. Никога майка ми не ми даде отговор за какво съм кръстен на него. В интерес на истината си одобрявам името “, споделя Ути, който е израснал без бащина подкрепа в компанията на майка си и баба си. Прякорът му идва от една от първите думи, които произнесъл като дребен и му останал за цялостен живот.

" За мен най-важното нещо е децата ми да бъдат научени да създадат живота си апетитен “, отсича таткото. Ружа и Далия са наследили кулинарния усет на татко си и доста обичат месо, написа Минаха години.

" Смятам, че родителите, които изтезават децата си да не ядат месо или нещо друго, упражняват принуждение ", регистрира готвачът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР