“Не съм голям привърженик на локдауна. Това е въздушно-капкова инфекция

...
“Не съм голям привърженик на локдауна. Това е въздушно-капкова инфекция
Коментари Харесай

Проф. Велизарова: Всеки локдаун води до удължаване на това, което ни предстои

Не съм огромен последовател на локдауна. Това е въздушно-капкова зараза и като всяка такава има своя ход и може да бъде планувана. Да, можем да спрем ковид, в случай че всички се затворим 20 години у дома и никой на никое място не излиза .
".
Това уточни зададе в ефира на Българското национално радио проф. Светлана Велизарова шеф на детското поделение на белодробната болница " Св. София “ в столицата.
“Здравните управляващи в общи линии нямат доста думата. Хубаво, в моловете има скупчване на хора, има система, която върти един и същи въздух. А яслите, детските градини? Бебетата заразяват майките и бащите ли? Каква е повода? Най-големият ни проблем в тая пандемия е, че никой на никого нищо не изясни.
Още първоначално трябваше да излязат лекари, които най-подробно да обяснят какъв е този вирус, по какъв начин се популяризира. Вместо щаба всеки ден да излиза и да повтаря какъв брой доста ще умрат, да повтарят едно и също до момента в който се втълпи това на хората - какъв е вируса, по какъв начин да се предпазваме от него, какво да вършим със себе си, с децата.
Като излязоха имунизациите по същия метод. Хората се оказа, че имат вяра повече на него, в сравнение с формалните управляващи, тъй като те през днешния ден кажат едно, на следващия ден друго. Как можеш да си сигурен в нещо? Лекарите би трябвало да са ултимативни във връзка всяко едно решение, което да е безусловно аргументирано и то от научна позиция ”, отсече още Велизарова.
“Каквито и ограничения да ви кажат, те са закъснели. Стоим и изчакваме да мине вълната. Това е. Затваряме, тъй като няма различен излаз. Нямаме какво да вземаме. И да затворим, резултатът ще бъде след 2-3 седмици. Вълната в края на март ще е в силата си. Това е при всеки вирус ”, изясни още лекарят.
 Бивш посланик: Властите сами ще попаднат в клопката с КОВИД рецесията, изборите и имунизациите Бивш посланик: Властите сами ще попаднат в клопката с КОВИД рецесията, изборите и имунизациите
" Властите сами ще попаднат в клопката с КОВИД рецесията, изборите и имунизациите. Тъй като ме четат, този път ще си спестя по-обстоен разбор,...
Тя бе безапелационна, че потребен ход сега няма. Няма ваксини, а не е и потребно по време на пик да се имунизира, тъй като не се знае дали този, който се ваксинира не е в инкубационен интервал.
“Положението ще е същото и да затворим. Това е - изчакваме да минем вълната. Залагахме доста на имунизациите. Страхувам се да не е това война сред огромните фармацевтични компании ”, уточни още проф. Велизарова.
Тя разяснява и повишаването в броя на приетите в болница с COVID-19 деца. По думите й в действителност има подмладяване на вируса, само че напрежението се нагнетява ненужно. Основната причина за растежа на инфектираните с ковид деца са родителите.
Основното е едно - в максимален % от случаите при дребните деца до 10 година те се заразяват от родителите си. В момента всеки може да си купи от аптеката антигенен тест и родителите незабавно изследват децата си. У. А не че то е тежко болно и има потребност от интензивни грижи. Децата, които имат потребност от О2, са не повече от 20% от всички, които желаят да влязат в болница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР