Не съм голям оптимист, не защото не ми се иска,

...
Не съм голям оптимист, не защото не ми се иска,
Коментари Харесай

Даниел Вълчев: Дори да се оформи някакво мнозинство около третия мандат, то ще е много крехко

" Не съм огромен оптимист, не тъй като не ми се желае, а тъй като не виждам никакви съществени учредения да се случи основаването на държавно управление. Още в нощта на изборите, това беше преди 3 месеца, стана ясно, че няма по какъв начин да се сформира държавно управление без присъединяване или на ГЕРБ, или на Движение за права и свободи или на " Възраждане ". Това сподели пред БТВ деканът на юридическия факултет и някогашен министър на образованието Даниел Вълчев.

По думите му по-скоро още веднъж вървим към следващите предварителни парламентарни избори, тъй като даже да се оформи някакво болшинство към третия мандат, то ще е доста нежно. Причината тази обстановка съгласно него е, че всяка от партиите се стреми повече да отстрани от себе си виновността за това, че няма държавно управление, а не действително да сформира кабинет.

" Трябва да стане ясно, че хората изпращат своите представители в Народното събрание, не с цел да очертаят червени линии, не с цел да копаят окопи, което не значи да са всеядни, само че въпреки всичко по някакъв метод да намерят опция да ръководи това общество ", разяснява Вълчев.

Според него доста неща могат да се трансформират до възможните предварителни парламентарни избори и те да доведат до съставяне на устойчиво постоянно държавно управление. Ако и този път не се трансформират, съгласно мен политическата система като цяло ще бъде преформатирана, добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР