Не съм голям оптимист дали ще бъде разкрита докрай схемата,

...
Не съм голям оптимист дали ще бъде разкрита докрай схемата,
Коментари Харесай

Ексшеф на националното следствие се съмнява , че сагата с Нотариуса ще се разплете

„ Не съм огромен оптимист дали ще бъде разкрита до дъно схемата, по която е работил убитият Мартин Божанов – Нотариуса ”. Това съобщи някогашният шеф на Националната следствена работа (НСлС) Бойко Найденов.

„ За всички е ясно, че там има някакви обвързаности, които тези сътрудници би трябвало да изчистят оптимално бързо. Да излезе прокуратурата от устата на хората ”, сподели Найденов във връзка обвиняванията сред някогашната ръководителка на Районната прокуратура на София Невена Зартова и на Градската прокуратура.

По времето на Бойко Найденов не е имало група „ Семейството ” в прокуратурата, увери той. „ Най-малкият намек предизвикваше привикване на заседание сутринта и бърза реакция – за какво някъде се приказва нещо сходно ”, изясни някогашният основен прокурор (ноември 2012 – януари 2013 г.). На Прокуратурата е предоставено да ревизира дали има незаконни групи в самата нея и да ги разкрие, сподели той.

Според него в някои моменти се злоупотребява със следствената загадка и нейното опазване има индивидуален фактор. „ За едно произвеждане се показват доказателства, в това число и събрани със СРС, по други се отхвърля да се приказва ”,  сподели Найденов.

Според него човешкият фактор е решителен при определянето и разкриването на следствената загадка.

За измененията в Закона за правосъдната власт Найденов сподели, че „ всичко се опира на това по какъв начин ще се извърши ”. „ Прокуратурата, оставена сама на себе си, ще се възпроизвежда. Прокуратурата работеше по-добре, когато нямаше Висш съдебен съвет, тъй като директните ръководители изисква. Не споделям, че това би трябвало да се върне, само че да се замислим какви хора влизат във Висш съдебен съвет, кой ги поставя защо да създадат ”, добави Найденов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР