„Не съм го казвала до сега, но още от самото

...
„Не съм го казвала до сега, но още от самото
Коментари Харесай

Ивет Лалова: Още от самото начало съм била състезателка за 200 метра

„ Не съм го казвала до в този момент, само че още през цялото време съм била състезателка за 200 м “, това призна националната рекордьорка на 100 метра - Ивет Лалова в предаването Студио СПРИНТ.

Първият огромен шампионат за Лалова е Световното състезание за кадети в Дебрецен през 2001 година. Тогава тя е полуфиналистка на 100 метра и четвърта на 200.

„ Още оттогава е трябвало да бъда ориентирана към 200 метра Но 100 метра е по-интересната дисциплинираност в България, имаме обичаи “, съобщи още спринтьорката.

„ Когато започнах да упражнявам с Бономи (б.а. Роберто Бономи в Риети) той сподели, че би трябвало да се сготвям на 200 метра. Много години изгубих до момента в който се убедя и аз самата в това и започнах чак през 2015 година. Тренировките за 200 метра са доста по-различни от тези на 100. ", добави тя.

„ Тайната за дълголетието е да се учиш, да искаш да научаваш. Консултирам се с други треньори, упражнявам с други хора. Доказах, че на 35 години мога да съумея “, сподели седмата в света на 200 метра от шампионата в Доха 2019.

„ До триумфа се стига, когато си благополучен. Веднага след края на едно състезание е подготвен проектът за идната година “, приключи Ивет Лалова. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР