Не съм гледал пресконференцията на Радостин Василев. Да ви призная,

...
Не съм гледал пресконференцията на Радостин Василев. Да ви призная,
Коментари Харесай

Росен Желязков след записите: Трябва да съумеем да върнем доверието в процеса и в преговорите

Не съм гледал конференцията на Радостин Василев. Да ви призная, не съм го слушал, единствено съм чел някои от заглавията и мненията, към момента се възпирам да го чуя в целокупност, с цел да не се замъгли политическата преценка сега. Иначе има няколко въпроса, които се слагат: първо, за аргументите да се извади този запис, след това - за последствията от това, и трето - за диалозите за втория мандат. Това сподели ръководителят на Народно събрание Росен Желязков пред БТВ.

Относно аргументите за изваждането на записа през вчерашния ден - това е вътрешен въпрос, тъй като Василев към момента е част от ПГ на ППДБ. А дали е обвързвано с това да се минира процесът по съставянето на държавно управление с втория мандат - то това е по-скоро реторичен въпрос, разяснява Желязков. Оттук нататък се слагат няколко тематики като участник в тези диалози. Първо, в случай че се твърди, че този диалог е компилиран с тези, които се вадят, по този начин, както предния път, Кирил Петков съобщи, че това са извадени и съединени думи от подтекста, то тогава ние би трябвало да получим уверението, че всичко казано не е правилно. Второ, в случай че пък това не е компилиран запис, то тогава дали всичко казано е откровено, или е казано, с цел да се завоюва доверието на изпълнителните органи на Политическа партия?

Ние сега никога не желаеме да взимаме внезапно политическо решение, тъй като нашите структури и симпатизанти настръхват към този момент.

Важно е да се взимат трезви решения в сложен миг, и те допускат ИК на ГЕРБ да се събере и да направи разбор на обстановката от позиция на мандата. Видно е, че нашите стремежи и старания за съставянето на кабинет не бяха лесни, само че са подбудени от желанието ни да се сформира кабинет в сложни времена като днешните. Те са само плод на нашето предпочитание да има постоянно държавно управление, с цел да има работещ законодателен орган. Това, обаче, не може да бъде без да се вземе политическо решение, обвързвано с новата обстановка, и най-много в режим, при който ние върнахме мандата, приехме Габриел да е втора в ротационния принцип, а не първа, и се съгласихме Асен Василев да е министър на Финансите, добави Желязков.

В този нова обстановка ни тормози дали в действителност Политическа партия са имали откровени планове за съставянето на държавно управление, и ясно те би трябвало да заявят по съглашението за втория мандат. Ако казаното е правилно, то огромна част от него има за цел да убеждава ПГ на Политическа партия да вземе решение въз основата на тяхното предпочитание или политически цели, които не съответстват с разбирането за правовата страна и за обикновено действие на едно държавно управление.

Като участник в диалозите мога да кажа, че доста неприятно чувство има този роман за това по какъв начин Мария се била разплакала, което - първо не е правилно, след това е обидно, добави ръководителят на Народно събрание. Който познава Мария би трябвало да знае, че тя не е от девойките, които плачат, а този роман има белег на една доста неприятна презентация на дамата в политиката като нещо доста ретроградно, което - видите ли, няма куража и нервите, и ги изпуска.

Тази интерпретация е доста нездравословна. Мария ще съобщи какво е нейното виждане в тази обстановка, тъй като всички знаем, че това не е по този начин.

Не знам за какво се загатват нашите сътрудници в случай, че чие въобще не сме правили с тях обзор на кабинета. „ Преглед на посланици “, се споделя, - какви посланици - това е тяхно тълкуване.

Габриел е съществена сюжетна линия, тъй като ние приехме тя да се откаже от поста еврокомисар, предложихме я за кандидат-премиер, оттеглихме мандата, предложихме я за министър председател във втория мандат, съгласихме се тя да е на второ място в ротацията с втория мандат единствено и единствено да има държавно управление, като считахме, че можем да балансираме вижданията и структурата на кабинета по метод, по който да няма подчинена политическа мощ, добави Желязков.

В момента за страсти няма да приказвам, въобще, анализът на самия запис минава през призмата на това кой има изгода от този миг. Въпрос за пране на имиджа на Борисов през Политическа партия въобще не е обсъждан, сподели още Желязков.

На въпрос по отношение на абсурда в прокуратурата, Желязков разяснява: " Ако имаше тематика за боязън, за имунитет, за политическо държание, повярвайте ми, през вчерашния ден гласуването на промените в Наказателно-процесуален кодекс нямаше да протече по този начин, да вземем за пример, ГЕРБ нямаше да са в залата, и нещо такова. "

Изключително ненормално, несъмнено, няма система в държавното ръководство или структурите й, която да няма потребност от оптимизация, само че тези неща се вършат след съответния риск-анализ. Те не се вършат партийно и политически, или по персонални съображения.

По искане на „ Възраждане “ във вторник Народно събрание ще изслуша ръководителите на службите, чакаме да чуем мнение, отношение и фактология дотолкоз, доколкото може да се изнесат в намерено съвещание, добави Желязков.

Ние би трябвало да съумеем да върнем доверието в процеса и в договарянията, а това може да стане, когато съставът на кабинета бъде задоволително уравновесен, и когато изказванията са в действителност планове, или е за вътрешна приложимост. Трябва да се осъществя кабинет с специалисти, а не с политически лица, които още в първите месеци ще взривят доверието, политическия развой, и ще се сочи някой за отговорен - в тази ситуация ГЕРБ, че сме провалили кабинета. Изключително значима е ролята на Демократична България, които доста упорстваха да има специалисти, а не политически лица. Ако не може да се възвърне доверието, тогава няма да се върви към реализация на този мандат.

Не съм разговарял с Мария, само че си мисля, че нейната позиция сега ще бъде като на човек, на който са счупили доверието. И това може да бъде възобновено, в случай че от Политическа партия ясно и изрично излязат и кажат позицията си.

Думите на основния прокурор Иван Гешев за " политическия отпадък " приписвам на страст, сподели още Желязков. Има една остаряла максима " Не приказва каквото знаеш, само че знай какво приказваш ", приключи Желязков.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР