Не съм чул коментарите, които е направил колегата народен представител.

...
Не съм чул коментарите, които е направил колегата народен представител.
Коментари Харесай

Цветанов се извини за изказването на депутата от НФСБ за децата с увреждания

Не съм чул мненията, които е направил сътрудника депутат. Но мога да кажа, че сходни изявления не бих направил, нито пък сътрудник от нашата парламентарна група. И в тази тенденция мога единствено да се извиня за тези неудобства, които сътворяваме, и всички тези несъгласия, които могат да зародят в обществото. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов след среща с ПГ на Движение за права и свободи във връзка изявлението на депутата от НФСБ Петър Петров, че децата с увреждания би трябвало да бъдат дадени в домове, с цел да може майките им да работят.

Така е в политиката – би трябвало по някой път да се извиняваш за други неточности, съобщи Цветанов.

Той уточни, че законопроектът за хората с увреждания е признат на второ четене в парламентарната обществена комисия. И дано да напомня, че сега специалистите и съответните министерства работят дружно с работната група, с цел да може в границите на идващите 10 дни да бъде гледан и Законът за персоналната помощ. Нека да съдим и по дейностите на народните представители, когато гласуваме тези текстове. Поели сме и ангажимент 150 млн. лева да се дадат тъкмо за реализирането на тези политика за хората с увреждания, сподели още ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Той заяви, че Светият Синод е склонен с предложенията сред първо и второ четене в Закона за вероизповеданията. Предстои да изрази документално мнение, добави Цветанов.

С Движение за права и свободи направихме взаимно координиране по една тематика, която през днешния ден изтича като предложение сред първо и второ четене - Закона за вероизповеданията. Той провокира много разнообразни отзиви в обществото и в съответните вероизповедания. В тази връзка направихме среща с министър-председателя Бойко Борисов и депутати в Светия Синод. Тогава поехме като ангажимент, че когато има единодушие от Светия Синод по всички законодателни промени, които ще бъдат поправени сред първо и второ четене, ще можем да ги преглеждаме в пленарна зала и в комисии на второ четене, сподели Цветан Цветанов.

Той уточни, че депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев подсигурява, че Светият Синод е склонен предложенията, които ще бъдат направени сред първо и второ четене. И в този момент би трябвало да се вземе документално мнение, че те дават единодушието си и тогава и аз, и ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ ще поставим подписа си, с цел да може фактически да осъществим уговорката си и да спазим периода, съобщи Цветанов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР