”Не съм бил на харвардските курсове на Кирил Петков и

...
”Не съм бил на харвардските курсове на Кирил Петков и
Коментари Харесай

Българският Индиана Джоунс предлага на Петков и Василев курс по история


”Не съм бил на харвардските курсове на Кирил Петков и на Асен Василев, само че те би трябвало да дойдат на нашите с проф. Пламен Павлов по история. В последна сметка се прави опит да се краде нашата история и на следващия ден няма какво да кажем на нашите деца, в случай че приемем метода, който оферират нашите македонски сътрудници. Виждал съм по какъв начин се купуват хора от страна на Северна Македония, които по-късно стават нейни лобисти в България.

Трябва да сме единни, както при Първата международна война в това отношение. На КСНС всички политици бяха дружно. Не изпитвам завист на Кирил Петков и на държавното управление за обстановката, в която са сложени, само че това е част от властта. Не споделям, че не би трябвало да се работи и по другите неща, само че без историческата тематика няма да се мине. Днес разбрах, че сме единствените столици със Скопие в Европа, сред които няма ЖП линия. Ако има връзка сред страните, нещата ще се трансформират доста. Аз приканвам обаче ръководещите да са деликатни, тъй като ще е доста мъчно да се промени мисленето, насъбрано с десетилетия в страната ". Това съобщи пред Българска национална телевизия археологът проф. Николай Овчаров.

" Вече можем да бъдем спокойни, че няма териториални искания от страна на Северна Македония. Сериозен обаче е въпросът с претенциите към българите в Пиринска Македония. На тази среща сред Кирил Петков и Димитър Ковачевски имаше някакъв разговор, което е добре. Няма обаче да се мине без тематиката за историята ", уточни още Овчаров.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР