Не са виновни външните партньори за нашето окаяно и унизително

...
Не са виновни външните партньори за нашето окаяно и унизително
Коментари Харесай

Първанов с жестоки критики към Радев и кабинета му: Служебно или не, правителството трябва да възстанови работата по проектите, а не да чакаме да се случи някакво чудо

Не са отговорни външните сътрудници за нашето окаяно и унизително състояние. Това сподели президентът в интервала 2002-2012 година и създател на Политическа партия АБВ Георги Първанов по време на V Международен енергиен конгрес на тематика: " Енергийната сигурност на България – нуклеарна сила и газ ", представен от „ Фокус “.

Думите му са във връзка големия скок на цените на електрическа енергия и природен газ по времето на ръководството на Румен Радев и служебните му кабинети. Високите цени на тока и природния газ доведоха до скок в цените и на артикули и услуги.

„ Не съм енергетик, малко съм се докоснал и съм оказал помощ в енергийната дипломация в един значим миг за България. Участвал съм в безчет сходни полемики. Пет са единствено на АБВ несъмнено, в това време в Народното събрание, в други конгреси. Ако някой, който се занимава с просвета, направи една равносметка и тегли чертата какъв е резултатът от нашите полемики, ще би трябвало да признаем, че той е най-малък и клони към нулата. Не тъй като тук не се чуват положителни, мощни и работещи хрумвания, в противен случай “, сподели още той.
свързани новини219419преди 9 часа25862на 09.10.2021
„ Руският реактор в „ Белене “, когато отиде в „ Козлодуй “, няма да стане по-малко съветски, само че натискът е стратегико-психологически и стопански. Не са отговорни външните сътрудници за нашето окаяно и унизително състояние. Не желая да политизирам въпроса, само че считам, че това е една от най-важните аргументи, с цел да стигнем до тук “, добави Георги Първанов.

„ Голям е въпросът за неявяване на политическа отговорност. Ако погледнем обратно във времето – едни и съши са хората, които закриват планове на Белене и в това време откриват “, уточни той.

Президентът Георги Първанов предложи да бъде изработен синтезиран вид с съответни предложение и част от позициите, показани на Форума, и да бъдат предоставени на президента и на министър-председателя.
свързани новини108280на 09.10.2021
„ Служебно или не, държавното управление би трябвало да възвърне работата по плановете, а не да чакаме да се случи някакво знамение. Няма такова, единствено губим движение. Знаете какъв брой коства загубата на движение в енергийната дипломация “, изясни той.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР