Не са установени замърсявания на въздуха след аварийна ситуация в

...
Не са установени замърсявания на въздуха след аварийна ситуация в
Коментари Харесай

РИОСВ: Не са установени замърсявания на въздуха след аварията в ,,Агрополихим“

Не са открити замърсявания на въздуха след спешна обстановка в,,Агрополихим “ АД, оповестиха от пресцентъра на Регионалната ревизия по околна среда и води (РИОСВ) във Варна.

След постъпило в екоинспекция съобщение от компанията за зародила спешна обстановка на 1 декември и постъпили сигнали за замърсяване на атмосферния въздух над с. Страшимирово, общ. Белослав и в кв. " Повеляново " в Девня, неотложно е проведена взаимна инспекция на място от чиновници на Регионална инспекция за опазване на околната среда и Регионална лаборатория - Варна към Изпълнителната организация по околна среда (ИАОС). Извършени са пробовземания за качеството на атмосферния въздух с инсталация за експресно установяване на замърсители на границите на най-близко разположените жилищни здания в с. Страшимирово и в квартал " Повеляново ", при които не са регистрирани стойности над алармените прагове по замърсителите в обсега на анализатора.

От осъществената инспекция на „ Агрополихим “ АД, се откри, че на 1 декември е спрян спешно завод „ Азотна киселина “ заради задействана блокировка 1 по логичност за сигурност на цеха, при която производството стопира автоматизирано, допълват от Регионална инспекция за опазване на околната среда. След разбора на аргументите е открита дефектирала платка за входно-изходни сигнали на системата за ръководство. Дефектната платка е сменена с нова и са стартирани пускови интервенции на цеха. В момента на инспекцията пусковите интервенции са в ход, а всички останали съоръжения и уреди са в естествен софтуерен режим, прецизират от екоинспекцията.

От изисканата информация от автоматизираните системи за премерване за лични непрекъснати измервания на завод „ Азотна киселина “, завод „ Торове “ и завод „ Троен суперфосфат и сложни торове “ в завода е станало ясно, че не са регистрирани превишения на нормите за възможни излъчвания по следените замърсители на атмосферния въздух. Извършена е инспекция на данните, измерени от Автоматична измервателна станция (АИС) „ Изворите ” в Девня, при която се откри, че няма регистрирани превишения на пределно допустимите концентрации по следените замърсители на атмосферния въздух, допълват от екоинспекцията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР