Не са сключени договори, но бързината буди съмнения, заяви Андрей

...
Не са сключени договори, но бързината буди съмнения, заяви Андрей
Коментари Харесай

Регионалният министър: Председателят на АПИ бе сменен заради разпределяне на обществени поръчки за над 4 млрд


Не са подписани контракти, само че бързината буди подозрения, съобщи Андрей Цеков

Единствено ръководителят на УП на АПИ е бил заменен, съобщи в предаването „ На фокус “ по Нова телевизия районния министър Андрей Цеков.

Причината е това, което са заварили в организацията, а то е било прибързано деяние, обвързвано с привършване на процедури за възлагане на публични поръчки на стойност над 4 милиарда, осъществено в края на ръководството на служебния кабинет, изясни той.  

„ Сумите са били разпредели, не са подписани контракти. Процедурите са почнали през февруари за публични поръчки за пътно поддържане на стойност 4,7 милиарда с Данък добавена стойност. Това са средства за поддържане на пътната мрежа през идващите четири години, разпределени са на 27 региона с магистралните сектори. На този стадий не са подписани никакви контракти, процедурите са стартирани през февруари, през март е осъществен първият обзор на офертите, който касае единствено преценка дали участниците дават отговор на условията. След това се минава към техническа оценка на офертите. Тези хиляди страници предложения са прегледани в интервала сред 2 и 6 юни и на 7 юни към този момент се гледат ценови предложения “, сподели министърът и добави, че това буди подозрения.

Цеков е назначил одит, който ще е подготвен идната седмица.

Според отрасловия министър пътната организация би трябвало да стартира да работи планово – с 3-годишни и едногодишни капиталови стратегии, както изисква законът. „ Никога не са правени такива капиталови стратегии. Това значи, че това, което страната прави по пътната мрежа през всичките тези години, не произтича от волята на Министерския съвет, а от субективната преценка на управлението на АПИ ”, означи Андрей Цеков.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР