Не са регистрирани наднормени завишения на контролираните замърсители на въздуха

...
Не са регистрирани наднормени завишения на контролираните замърсители на въздуха
Коментари Харесай

РИОСВ: Няма обгазяване в Бургас, не е регистрирано замърсяване на въздуха

Не са регистрирани наднормени повишения на следените замърсители на въздуха в Бургас. Това оповестиха от пресцентъра на Регионалната ревизия по околната среда и водите, написа Флагман.бг.

На „ зеления “ телефон на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас са постъпили сигнали за миризма на пропан-бутан от поданици на  комплексите  „ Меден Рудник “ и „ Славейков “ във времето от 5,20  до 5,45 ч. тази заран. Миризмата е усетена за малко, което удостоверяват в последващите диалози жителите, подали сигналите.

Незабавно е поискана информация от оператора „ БМФ Порт Бургас “ АД,  който е съобщил, че последното претоварване на пропан-бутан е направено на 15 април. Инсталациите в „ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД са в развой на обикновено повишение на софтуерното натоварване след осъществения планов капитален ремонт. При приемане на сигналите екип на Единната противоаварийна работа е направил имисионни измервания,  които не са посочили съществуване на наднормени концентрации, в т. ч. бензен и сероводород.

Данните от автоматизирани пунктове за мониторинг в комплекс „ Меден рудник “, кв. „ Долно Езерово “ и диференциалната оптична система „ OPSIS ”, част от националаната система за надзор качеството на въздуха, не регистрират превишения на пределнодопустимите концентрации на следените замърсители – серен диоксид, азотни оксиди, въглероден оксид, сероводород, стирен, толуен, ксилен, бензен.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР